UITVERKOCHT - Workshop: Bouw je eigen fijnstofmeter

Ben jij ook benieuwd naar de luchtkwaliteit in Leusden, Stoutenburg of Achterveld? Bouw dan je eigen fijnstofmeter tijdens deze workshop, en hang hem aan je thuis! Deze workshop is zaterdagmiddag 23 april in de Bibliotheek Leusden.
Wat ga je doen?
Alle benodigde onderdelen liggen voor je klaar, je zet ze tijdens de workshop in elkaar, zonder solderen. Wij hebben een overall account aangemaakt om jouw meetgegevens te koppelen aan het wereldwijde netwerk. Meld de fijnstofmeter aan op jouw eigen wifi netwerk en hang de meter buiten aan de gevel van je woning.
Inschrijven is helaas niet meer mogelijk voor deze workshop!
Vergelijk jouw metingen met een wereldwijd netwerk
Zoals hierboven genoemd is de fijnstofmeter die je bouwt onderdeel van een wereldwijd netwerk van mensen die ook het fijnstof rond hun huis meten. Zo vergelijk je jouw metingen niet alleen met de andere meters in Leusden, maar ook met die in Amsterdam of Parijs. Het RIVM haalt de gegevens uit dit netwerk voor de landelijke kaart. Wij hopen je ook te begroeten op een aantal vervolgbijeenkomsten, om ervaringen te delen en uitleg te krijgen over de metingen die je hebt gedaan.
Is deze workshop geschikt voor jou?
Kun jij een apparaat aan jouw wifinetwerk koppelen? Als jij hier geen probleem mee hebt dan ben je ook in staat de fijnstofmeter zelf te bouwen. Alle benodigde spullen liggen klaar en je krijgt hier tijdens de workshop hulp bij.
Mede mogelijk gemaakt door:
Deze workshop is ontstaan door een samenwerking tussen De Bibliotheek Leusden, De Groene Belevenis en Energiewerkgroep COOL van CML Milieuorganisatie. Dankzij steun van de gemeente Leusden krijg je korting op de fijnstofmeter en betaal je slechts €25,-.
Je krijgt de meter in bruikleen, als je hem niet meer gebruikt verzoeken we hem in te leveren zodat hij ergens anders geplaatst kan worden.
Aanmelden
Door deel te nemen aan de workshop Fijnstof Meter ga je akkoord met de doorgifte van de meetgegevens en de coördinaten van je adres aan de diverse sensor community’s. De organisatie van de workshop koppelt voor jou de coördinaten van je adres aan de door jou te ontvangen fijnstofmeter.
Je gegevens worden verwerkt ten behoeve van a) de administratie van de workshop, b) het bepalen van de coördinaten die de locatie van de sensor beschrijven, en c) het per email contact kunnen hebben over het leveren van de meetgegevens en voor het project relevante processen.
De diverse sensor community’s werken met open source software. Dat betekent dat de door de meters verstrekte meetgegeven en de coördinaten van je meetlocatie openbaar voor iedereen toegankelijk zijn.
ZELF MEENEMEN: neem voor de workshop zelf 2 kruiskopschroevendraaiers mee: een kleine en een grote.
Inschrijven is helaas niet meer mogelijk voor deze workshop!
Let op: Je betaalt per fijnstofmeter en per plek.
Voor vragen over deze workshop kunt u mailen naar info@degroenebelevenis.nl