Workshop Internetten zonder angst GAAT NIET DOOR

12 oktober 2023, van 14:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Mensen worden steeds sneller slachtoffer van digitale oplichting, phishing en fraude (cybercrime). Dit komt omdat het moeilijk te herkennen is. In deze workshop leer je hoe je het wel kunt herkennen en wat je kunt doen. Internet biedt veel mogelijkheden. Het is jammer als de angst je zou weerhouden om er gebruik van te maken. Na de workshop weet je meer en ga je met meer zekerheid het internet op. Donderdag 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis. Gratis, wel aanmelden.

Tijdens de workshop wordt er niet alleen informatie gegeven, er is ook volop aandacht voor jouw ervaringen en vragen rondom cybercrime en cyber security. Bij het bespreken van de ervaringen en vragen, leer je wat je kunt doen in zulke situaties.

Met het spel 'Online weerbaarheid' ga je alvast oefenen met het herkennen van situaties waarin sprake is van oplichting, phishing en fraude. 

De workshop Internetten zonder angst, is in samenwerking met de gemeente Amersfoort en speciaal voor 55+. 


Voor de workshop vragen we je om bij het aanmelden een eigen voorbeeld te geven van cybercrime (als je dit hebt).


Meld je ook aan voor:

 • Workshop Veilig online in de Bibliotheek het Eemhuis

  Woensdag 25 oktober van 10.00 tot 12.00 uur organiseert DigiTaalhuis Amersfoort de gratis workshop Veilig online in de Bibliotheek het Eemhuis. Een praktische workshop waarin je leert hoe je veilig je...

  woensdag 25 oktober 2023, van 10:00 tot 12:00

  de Bibliotheek het Eemhuis

 • GEANNULEERD Cursus 'DigiSterker; omgaan met de digitale overheid en DigiD'

  Wil je een verhuizing doorgeven of een gevonden of verloren voorwerp melden? Dat kan bij de balie van het gemeentehuis, maar ook via de website van de gemeente Amersfoort. En zo zijn er nog veel meer dingen...

  donderdag 26 oktober 2023, van 10:00 tot 12:00

  de Bibliotheek het Eemhuis