Yvonne Kroonenberg - Leven voor gevorderden

21 november 2023, van 20:00 tot 22:00 | Inloop 19.30 uur | Restaurant de Mandemaaker in Bunschoten

Kosten: €12,50 - inclusief koffie/thee en boek Heel Nederland Leest

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Yvonne Kroonenberg vertelt in Restaurant de Mandemaaker in Bunschoten over haar nieuwste boek 'Leven voor gevorderden'. Haarfijn en geestig scherp, zoals we haar kennen, vertelt ze hoe het leven eruitziet als je oud bent, over relaties, vriendschap en onmin, en vooruit, ook over scootmobielen.

Kaartje kopen

Iedereen wil graag oud worden, maar bijna niemand vindt de ouderdomsverschijnselen leuk. Yvonne Kroonenberg biedt troost voor de pijn die de leeftijd met zich meebrengt en laat zien dat ouderdom ook voordelen heeft. Je kan hoofd- en bijzaken beter uit elkaar houden en je bent niet meer zo bezig met wat anderen van je vinden. Yvonne Kroonenberg is oud en gelukkig. Ze heeft een volkstuin, ze is omringd door haar dieren en na al die jaren dan toch nog getrouwd met haar timmerman.

Over Yvonne Kroonenberg

Yvonne Kroonenberg (1950) begon na een studie psychologie haar eigen praktijk in Amsterdam. Haar schrijverscarrière begon vorm te krijgen toen ze in de jaren tachtig voor uiteenlopende kranten en tijdschriften aan de slag ging. Voor onder meer Playboy en Margriet schreef ze scherpe columns over het alom herkenbare lief en leed dat zich afspeelt tussen man en vrouw. In haar werk, waarin humor de boventoon voert, confronteert ze haar lezers met hun tekortkomingen en eigenaardigheden en doorbreekt ze menig taboe.

In samenwerking met

Heel Nederland Leest

Deze activiteit vindt plaats tijdens Heel Nederland Leest. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen Sonny Boy van Annejet van der Zijl cadeau van de bibliotheek. Je krijgt dit boek bij deelname aan één van de activiteiten of je kunt het boek halen bij de Bibliotheek.