Zadenbieb: Een groenteboom - ook in mijn tuin?

29 mei 2021, van 15:30 tot 16:30 | de Bibliotheek Baarn

Kosten: € 2,50

Zadenbieb: Een groenteboom - ook in mijn tuin?

Geld groeit niet op bomen, dat weten we allemaal. Maar wist jij dat er bomen zijn met eetbaar blad? Of bomen met peulen die je kunt gebruiken als linzen? Göran Christiansson van Kwekerij Culinair in Soest laat op zaterdag 29 mei tijdens deze Zadenbieb-lezing in de Bibliotheek Baarn zien en proeven wat de lekkerste culinaire groentebomen zijn die in onze contreien goed gedijen.

Zo leer je hoe de "sla-boom" en de "uienboom" een verrukkelijke verrijking kan zijn voor elke tuin. En hoe de struik-kastanje een complement is voor de aardappel. Groentebomen zijn veel makkelijker dan een moestuin en verrassend goed voor biodiversiteit en het klimaat.

Met veel plaatjes en een paar verrassende recepten word jij wellicht ook verleid om een groenteboom in je tuin te planten.

Zadenbieb

Deze lezing vindt plaats in het kader van de Zadenbieb. Bij de Zadenbieb kan je kosteloos zaden lenen en ruilen voor in de tuin of moestuin. Kom gratis zaden lenen, oogst zaden van de sterkste plant en breng de zaadjes weer terug voor andere gebruikers!