Zorg voor jezelf. Door Martine du Floo

8 februari 2024, van 15:00 tot 17:00 | de Bibliotheek Leusden

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Fotograaf: Mariska Stehouwer

Doe mee aan de interactieve presentatie over een goede leefstijl! Martine du Floo, bewegingsspecialist en homeopaat, leert je over goed eten, supplementen en waarom sporten belangrijk is. We doen simpele oefeningen om krachttraining te ervaren. Iedereen van 18 jaar of ouder is welkom.

Aanmelden

Wat kun je verwachten

Een informatieve en actieve presentatie over een goede leefstijl en wat je zelf kunt doen voor je gezondheid.

  • Met aandacht voor het belang van goed eten en wat eventuele supplementen kunnen bijdragen
  • Het belang van een bewegingsvorm die bij je past en je blij maakt. Welke stofjes er vrij komen en wat die precies kunnen bijdragen aan het fit door het leven gaan. Maar ook het verschil tussen ‘cardio’ en ‘kracht’ training. En dat beide vormen essentieel zijn voor een compleet fitness gevoel. Hoe je dat op een sportcentrum kunt uitvoeren, maar ook hoe je dat op een andere manier kunt doen.
  • Hoe werkt dat bij ‘speciale’ groepen, zoals mensen met Parkinson en mensen die in een kanker traject zitten.
  • Deelnemers zullen ook een aantal oefeningen krijgen om te voelen wat ‘kracht’ betekent. Geen echte workout, maar hoe een ‘krachtoefening’ voelt en hoe gemakkelijk dat in te passen is zonder dat het veel tijd kost.
  • Wat is homeopathie en hoe kan dat veilig ingezet worden

Voor wie

Gezondheid is voor iedereen belangrijk. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die 18 jaar of ouder is.

Er wordt niet een echte sportles gegeven, maar het is wel goed dat deelnemers gemakkelijke kleding dragen. Zo kun je bij de oefeningen goed ‘voelen’ wat de bedoeling is.

Martine du Floo

Martine (Silvana) du Floo is bewegingsspecialist, homeopaat voor mens en dier, leefstijlcoach en craniosacraal therapeut voor paarden. Haar leven staat in het teken van beweging. Lichamelijke beweging helpt haar om krachtig in het leven te staan. Het zorgt voor balans. Maar ook voor geestelijke groei. Ontdekken welke mogelijkheden er zijn om natuurlijk gezond te worden en te blijven. Het is haar overtuiging dat mens, dier en natuur optimaal functioneren als ze in harmonie samenleven en samen bewegen.

Martine heeft 18 jaar een eigen health/dance center geleid in Leusden (Silvana) en zowel voor consument als docent verschillende activiteiten georganiseerd. Ze was de initiator van de Coronakilochallenge in Leusden. Inmiddels geeft ze allround trainingen bij diverse sportcentra in Nederland. Daarnaast heeft ze een praktijk voor homeopathie voor mens en dier. Ze begeleidt mensen die speciale aandacht behoeven zoals bewegen op muziek met Parkinson en mensen in een traject van kanker en move2gather programma’s. Zowel in groepsvorm als individueel.

Kijk voor meer informatie op www.martinedufloo.nl en www.blijf-bewegen-blijf-fit.nl

Fotograaf: Mariska Stehouwer