De scholen zijn weer begonnen

Na een heerlijke zomervakantie die eindeloos leek te duren zijn de scholen weer begonnen.

De Bibliotheek Eemland helpt je graag op weg om te zorgen dat jouw kinderen weer actief aan de slag kunnen gaan met lezen. Op deze pagina vind je een overzicht met leuke sites om te oefenen voor schoolvakken, maar ook handige digitale bronnen voor bijvoorbeeld het maken van een spreekbeurt of werkstuk. Speciaal voor kinderen van de basisschoolleeftijd!

Lezen voor school

Hoe werkt AVI-lezen?

Hoe werkt AVI-lezen

Voor wie leert lezen, is het heel belangrijk dat een boek op het juiste niveau is. AVI is het systeem waarmee een school meet hoe de leesontwikkeling van een kind verloopt. Maar hoe werkt dat dan precies? En hoe belangrijk is leesplezier voor de leesontwikkeling?

Als je kind moeite heeft met lezen

Als je kind problemen heeft met lezen, is lezen meestal niet leuk. Dat is jammer, want om mee te komen op school en later in de maatschappij is lezen belangrijk! Daarom hebben wij het Makkelijk lezen plein met boeken speciaal voor deze kinderen.

Oefenen en databanken voor scholieren

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je oefenen met alle vakken van de basisschool. Van 6 tot 12 jaar.

 

Informatie voor werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Hier vind je een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken. Je vindt er boeken, filmpjes, websites en nog veel meer. Van 6 tot 15 jaar. 

Jeugdbieb

Jeugdbieb is een site met informatieve websites, filmpjes en apps. Handig als je een werkstuk of spreekbeurt gaat maken. Van 6 tot 12 jaar.

Interactieve animaties

In 100 informatieve animaties worden onderwerpen met bewegend beeld uitgelegd, zoals het klimaat en het menselijk lichaam. Van 8 tot 15 jaar. 

Winkler Prins Junior

Alle onderwerpen in deze online encyclopedie passen bij de vakken van de basisschool. Per onderwerp vind je foto’s, animaties, filmpjes of geluidsfragmenten. Van 6 tot 10 jaar.