Kerst

Leen mooie kerstboeken in de Bibliotheek

Spanning

Cathy Halmans Het Kerstpakket

Laura, met haar rare petje en Simon, sjouwend met zijn onhandige kerstpakket, komen op een late avond tegenover elkaar te zitten in de trein. Het gaat steeds harder sneeuwen en de reis wordt er een met hindernissen; een reis om nooit te vergeten.

Bekijk dit boek

Koken

Knutselen

Boekentips van onze redactie

• Hetty Kleinloog Een goede kerst

Een jong meisje uit de Amsterdamse Jordaan probeert tevergeefs vriendschap te sluiten met haar knorrige, bejaarde overbuurvrouw en zet alles op alles om haar aan het buurtfeest op kerstavond deel te laten nemen.

• Marjan van den Berg Kerst met tante Jo

Tante Jo die, hoewel ze geen graag geziene gast is in de familie Van den Berg vanwege haar botte manier van doen, wordt toch gemist als ze er niet meer is.

• YoLie Een gezellige Kerst

Verhalen, gedichten en liedjes rond het thema kerst, voor mensen met dementie.

• Corina Bomann Een wonderlijke winterreis

Een jonge vrouw, die een hekel aan kerst heeft, besluit op dringend verzoek van haar stiefbroer met kerst toch naar haar ouderlijk huis te gaan.

• Katie Smyth, Kristin Perers, Terri Chandler Bloemschikken 2.0

Tips en voorbeelden in woord en beeld voor het zelf maken van arangementen met bloemen en takken, met uitleg van hulpmiddelen en technieken.

• Caroline Hulse De vakantie

Als twee samengestelde gezinnen met elkaar kerst vieren in een bungalowpark lopen de spanningen al snel op.

• Karen Witemeyer Kerst bij de Archers

De vier Archerbroers komen met hun gezinnen bijeen om kerst te vieren, maar een onvoorziene gebeurtenis zorgt voor gevaar.

• Gaby Rasters Hemelse modder

Wanneer twee zussen samen kerst willen vieren valt dit in het water omdat zij nog worstelen met hun verleden.

• John Green, Lauren Myracle, Maureen Johnson Let it snow

Een enorme sneeuwstorm in de VS legt alles op kerstavond plat, waardoor een trein vol met jongeren vast komt te staan. Vanaf ca. 13 jaar.

• Jenny Colgan Wintereiland

De inwoners van het Schotse eiland Mure verheugen zich op het kerstfeest maar Flora moet haar ex-baas vertellen dat ze zwanger is van zijn kind en de Syrische vluchteling Saif viert met zoontjes voor het eerst kerst weg van huis en mist zijn vrouw.

• Morgenrood

Bundel eigentijdse verhalen waarin de christelijke kerstboodschap centraal staat.

• RaeAnne Thayne Speciaal voor kerst

Een alleenstaande vader, rancher, ontmoet een aantrekkelijke dokter die onderzoek doet naar de geneeskrachtige werking van bronnen.

• Elin Hilderbrand Een warm weerzien

Een Amerikaanse familie komt rond de kerstdagen bijeen op een eiland, maar het gezellig samenzijn wordt verstoord als de vader ontdekt dat zijn vrouw overspel pleegt met de kerstman.

• Cecelia Ahern Voor jou

Een dertiger is druk met zijn werk en vergeet zijn familie en vrienden, totdat een dakloze zijn leven verandert.

• RaeAnne Thayne Winter in Haven Point

Een vrouw met een ziek dochtertje gaat werken voor de succesvolle ondernemer die haar aanreed en ontwikkelt gevoelens voor hem.

• Susan Wiggs Schitterende ijsster

Een bibliothecaresse in het plaatsje Avalon heeft voor het eerst de leiding bij het organiseren van het jaarlijkse kerstspel; ze wordt daarbij geholpen door een vroeger bekend kindsterretje dat een taakstraf moet uitvoeren.

• Susan Wiggs Kerst aan Willow Lake

Een gescheiden vader zorgt in de vakanties voor zijn zoontje; als zijn familie besluit de feestdagen bij hem door te brengen, nodigt zijn zus een vriendin van haar uit.

• Tamera Alexander Kerst op Carnton

In de nadagen van de Amerikaanse Burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van kerst en van opofferende liefde.

• Cathy Kelly De magie van kerst en andere verhalen

Negentien romantische verhalen, waaronder zes kerstverhalen.

Rachel Wells Kat in de sneeuw

Alfie en zijn kitten George kijken uit naar kerst, een gezellig samenzijn met alle mensen in de straat. En al helemaal als er nieuwe buren komen wonen, met een kat. Tot een klein misverstand roet in het eten gooit en ineens de hele straat ruzie heeft.

Bekijk dit boek

Prentenboeken

Op zoek naar voorleesfilmpjes?

Klik op de knop hieronder en meld je aan met je bibliotheekpas. Op www.devoorleeshoek.nl vind je vele voorleesfilmpjes over Kerstmis.

Naar de Voorleeshoek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books voor kinderen