Kinderjury

Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn de Kinderjury: zij bepalen welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken krijgt. Tijdens de tien leesweken, van woensdag 8 februari tot maandag 24 april, lees je zoveel mogelijk boeken. Vanaf maandag 10 april 2023 kan je op jouw favoriete boek stemmen.

Welke boeken doen er mee?

Alle jeugdboeken die voor het eerst zijn uitgegeven in 2022 doen mee! De Bibliotheek stickert de boeken met een papiertje en een plakkertje eroverheen, zodat je ze goed kan herkennen als je de bibliotheek bezoekt.

Hoe kan ik stemmen?

In al onze bibliotheekvestigingen staat een stembus en liggen stemformulieren klaar. Vul het formulier in en breng jouw stem uit!

Doe mee en maak kans op jouw lengte in boeken!
Alle kinderen die meedoen aan de Kinderjury maken kans op hun lengte in boeken! Kinderen die hun stemformulier in de Bibliotheek Eemland inleveren maken daarnaast kans op een jeugdboek naar keuze.

De Stemweken duren tot 24 april.

 

Winnaars 2022

Winnaar 6-9 jaar

Sander Meij De magische halsband

Als Ruben en Thomas van een volger een mooie halsband voor hun hond Paco krijgen, vinden ze dat super! Totdat er ineens vreemde dingen gebeuren. Paco gaat zich steeds meer als een mens gedragen. Wat is er aan de hand? Met veel stripachtige kleurentekeningen....

Bekijk dit boek

Winnaar 10-12 jaar

Kevin Hassing Mus & kapitein Kwaadbaard en De koers naar de Kraken

Mus en kapitein Kwaadbaard komen in actie tegen het gevaar van de Kraken. Deze gigantische inktvis kleurt het zeewater blauw met venijn, een gif waaraan vissen sterven en dat het hout aanvreet van zeilschepen. De slimme, dappere Mus ontdekt het ware geheim...

Bekijk dit boek