Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Oud worden, jong blijven

In november leest heel Nederland één boek. Dit jaar binnen het thema 'Oud worden, jong blijven'. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal?


Uitgelichte activiteiten

Margriet Sitskoorn

Margriet Sitskoorn

In het 50+ brein combineert Margriet Sitskoorn (neuropsycholoog en hoogleraar) nieuwe wetenschappelijke inzichten over de ouder wordende hersenen met eerder in haar boek ‘Lang leven de hersenen’ beschreven kennis.

UITVERKOCHT

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis over ouder worden, jong blijven. Van Dis (nog net 75 jaar) is ter gelegenheid van 75 jaar bibliotheek Bunschoten te gast in Bunschoten-Spakenburg. Nick van Gasteren verzorgt de presentatie en muziek.

UITVERKOCHT

Arthur Japin

Arthur Japin

Arthur Japin vertelt over zijn nieuwste boek Mijn verzonnen familie. Japin bracht talloze historische figuren tot leven. Hun samenhang wordt nu voor het eerst zichtbaar dankzij deze schat aan unieke documenten en ongekende beelden.

Arthur Japin

Cadeau van de Bibliotheek

Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls

Yvonne Keuls geeft een portret van haar Indische moeder, een koppige maar ook fantasievolle vrouw. De belangstelling voor het boek van Yvonne Keuls is onverwachts groot. Helaas zijn de papieren exemplaren daarom al op.

Bekijk dit boek

De belangstelling voor het boek van Yvonne Keuls is onverwachts groot. Helaas zijn de papieren exemplaren daarom al op.

Als lid van de bibliotheek kun je het boek nog wel lezen als eboek of beluisteren als luisterboek

Je hebt hiervoor alleen de app nodig van de Online BibliotheekNederland Leest Junior

De regels van drie van Marjolijn Hof

Twan gaat met zijn zus, moeder en oma naar IJsland. Ze gaan opi Kas ophalen, omdat hij niet meer voor zichzelf kan zorgen. Maar opi Kas heeft zijn eigen plan. Dit boek is voor kinderen vanaf 10 jaar.

Bekijk dit boek


Andere titels van Marjolijn HofTips van de redactie