Amersfoort

Resultaat 1 - 10 (van 143)

• NASA Simulator Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis | 9 t/m 14 jaar

Word een echte raketgeleerde! Ontwerp en test je eigen raketten tijdens deze onwijs leuke én leerzame workshop!

• Journalist voor een dag Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis | 8 t/m 14 jaar

Journalisten opgelet! Heb je altijd al je eigen journaal willen maken? Dan is dit je kans!

• NASA Simulator Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis | 9 - 14 jaar

• De Kettingreactie Machine Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek het Eemhuis | 8 t/m 12 jaar

Wat hebben dynamiet, een bowlingbal, een vergrootglas en een kat met elkaar gemeen? Het zijn allemaal dingen die je kan gebruiken om te gekke kettingreacties te bouwen tijdens deze workshop!

wo 26 feb

• De Kettingreactie Machine Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis | 8 t/m 12 jaar

wo 26 feb

• Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Dorpshuis de Neng

Heeft u vragen over uw tablet of smartphone. Loopt u vast als het gaat om e-books of internet? Kom dan voor gratis hulp en advies naar het Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng, elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het Digitaal Hulpplein is een samenwerking van de Bibliotheek Hoogland, Dorpshuis de Neng en Seniorweb.

do 27 feb

• The yellow LEGO challenge Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis | vanaf 8 jaar

Natuurkunde was nog nooit zo leuk! Tijdens the Yellow LEGO Challenge leer je hoe je een échte brug moet bouwen. Maar… wie bouwt de brug die echt álle krachten en elementen kan weerstaan?!

• Micro:bit programmeren Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek het Eemhuis | 9 t/m 12 jaar

Onwijs handig natuurlijk: al die apps waarmee je tegenwoordig muziek kan beluisteren. Bijna iedereen drukt dagelijks meerdere malen op PLAY om zijn of haar favoriete liedjes te beluisteren. Maar… hoe wordt zo’n app eigenlijk gemaakt? En zou je dat zelf ook kunnen doen? Nou en of! Tijdens deze Micro:bit workshop leer je stap voor stap codes te programmeren waarmee je je eigen multimediaspeler maakt!

• Micro:bit programmeren Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis | 9 t/m 12 jaar

• Lezing: Ingrid de Zwarte over De hongerwinter Bekijk details

Van 14:00 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis, keizaal

Kom zondag 1 maart naar het Eemhuis in Amersfoort voor een lezing over de hongerwinter van 1944-1945 door onderzoeker aan het NIOD en Universitair Docent Agrarische en Milieugeschiedenis aan Wageningen Universiteit Dr. Ingrid de Zwarte. Hoe is de hongersnood precies ontstaan? Wat was de rol van de Duitse bezetter? Wie stierven, wie bleven leven? Na de lezing is er een proeverij van WO II voedsel uit oorlogskookboeken.

zo 01 mrt