Medialab

• NASA Simulator Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis | 9 - 14 jaar

Word een echte raketgeleerde! Ontwerp en test je eigen raketten tijdens deze onwijs leuke én leerzame workshop!

• Journalist voor een dag Bekijk details

Van 10:00 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis | 8 t/m 14 jaar

Journalisten opgelet! Heb je altijd al je eigen journaal willen maken? Dan is dit je kans!

• NASA Simulator Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | de Bibliotheek het Eemhuis | 9 t/m 14 jaar

• De Kettingreactie Machine Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek het Eemhuis | 8 t/m 12 jaar

Wat hebben dynamiet, een bowlingbal, een vergrootglas en een kat met elkaar gemeen? Het zijn allemaal dingen die je kan gebruiken om te gekke kettingreacties te bouwen tijdens deze workshop!

wo 26 feb

• De Kettingreactie Machine Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis | 8 t/m 12 jaar

wo 26 feb

• Minecraft Bouwwedstrijd Bekijk details

Van 13:00 tot 17:00 | ICOON Theater

Op 27 februari 2020 komt er een bijzonder evenement naar ICOON Theater: De Minecraft Bouwwedstrijd van het Medialab. Van 13:00 tot 16:00 gaat het weer helemaal los. Test jouw creativiteit en Minecraft-skills en kom langs!

do 27 feb

• The yellow LEGO challenge Bekijk details

Van 10:00 tot 12:30 | de Bibliotheek het Eemhuis | vanaf 8 jaar

Natuurkunde was nog nooit zo leuk! Tijdens the Yellow LEGO Challenge leer je hoe je een échte brug moet bouwen. Maar… wie bouwt de brug die echt álle krachten en elementen kan weerstaan?!

• Micro:bit programmeren Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | de Bibliotheek het Eemhuis | 9 t/m 12 jaar

Onwijs handig natuurlijk: al die apps waarmee je tegenwoordig muziek kan beluisteren. Bijna iedereen drukt dagelijks meerdere malen op PLAY om zijn of haar favoriete liedjes te beluisteren. Maar… hoe wordt zo’n app eigenlijk gemaakt? En zou je dat zelf ook kunnen doen? Nou en of! Tijdens deze Micro:bit workshop leer je stap voor stap codes te programmeren waarmee je je eigen multimediaspeler maakt!

• Micro:bit programmeren Bekijk details

Van 13:30 tot 15:30 | de Bibliotheek het Eemhuis | 9 t/m 12 jaar