Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 131 - 140 (van 186)

 • De Bibliotheek Leusden start Zadenbieb Bekijk details

  15 mei 2020

  Vanaf woensdag 20 mei kunnen bezoekers in de Bibliotheek Leusden gebruikmaken van de Zadenbieb. In deze speciale bibliotheek kunnen klanten kosteloos zaden lenen en ruilen. De bibliotheekvestiging start met de Zadenbieb vanwege het Internationaal jaar van de Plantengezondheid.

 • Op Hemelvaartsdag en met Pinksteren zijn al onze vestigingen gesloten Bekijk details

  14 mei 2020

  Op Hemelvaartsdag (do 21 mei) en met Pinksteren (zo 31 mei en ma 1 juni) zijn al onze vestigingen gesloten.

 • Interview Peet Bekijk details

  11 mei 2020

  Peet is leesconsulent bij de Bibliotheek Eemland.

 • Het online Lees Thuis Café gaat door tot 20 mei Bekijk details

  28 april 2020

  Het online Lees Thuis Café van de Bibliotheek Eemland gaat langer door, namelijk tot 20 mei. Met dit online koffie-uurtje wil de Bibliotheek Eemland de mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar brengen. Het café vindt iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van 5 mei.

 • De ThuisBieb blijft langer open Bekijk details

  24 april 2020

  De ThuisBieb is in de appstore van Apple en in de Play Store van Android te vinden. In de ThuisBieb zitten 100 e-books, beschikbaar voor iedereen. De ThuisBieb bijft langer open, namelijk tot en met 1 juni.

 • Tegenlicht Meetup gaat woensdag 22 april online door Bekijk details

  20 april 2020

  Bij de Tegenlicht Meetup Amersfoort mogen drie voor- of tegenstanders in tien minuten hun visie op het onderwerp van een Tegenlicht aflevering schetsen. Op woensdag 22 april vindt deze activiteit vanwege het coronavirus voor het eerst digitaal plaats.

 • De Bibliotheek Bunschoten verhuist naar het hart van Bunschoten-Spakenburg Bekijk details

  17 april 2020

  Bibliotheek Bunschoten gaat verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Oude Schans. Een prachtige plek in het historisch centrum met uitzicht op de Botterhaven. Bibliotheek Eemland is enthousiast over de locatie en zal de komende maanden voortvarend plannen gaan maken voor de inrichting en programmering.

 • Verhalenpodium Waar Gebeurd gaat zondag 19 april online door Bekijk details

  14 april 2020

  'Waar gebeurd' is een verhalenpodium waar echte mensen, echte verhalen vertellen, gebaseerd op het Amerikaanse 'The Moth'. Op zondag 19 april vindt deze activiteit vanwege het coronavirus voor het eerst digitaal plaats. Dit keer vragen we geen toegangsgeld.

 • De Bibliotheek Eemland start online Lees Thuis Café Bekijk details

  9 april 2020

  Door het coronavirus zijn veel mensen aan huis gekluisterd. Dat kan saai en vervelend zijn. De Bibliotheek Eemland experimenteert daarom met een online koffiepauze: het Lees Thuis Café, inclusief kort voorleesmoment.. Het doel is om mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar te brengen. De eerste editie is dinsdag 14 april. Daarna vindt het café tot minimaal 28 april iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van Koningsdag.

 • Lezen, luisteren en leren in tijden van Corona Bekijk details

  8 april 2020

  De bibliotheken en scholen zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Kinderen moeten thuiswerken aan schoolwerk, dit is soms lastig. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden om te leren, luisteren en lezen. Dit is deel twee van onze tips.

Paginanavigatie