Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 51 - 60 (van 175)

 • Door vernieuwen Sinterklaascollectie is reserveren tijdelijk niet mogelijk voor Sinterklaasboeken Bekijk details

  1 november 2021

  In 2020 is de collectie Sinterklaasboeken flink vernieuwd door de Bibliotheek Eemland. Helaas is het daarom tijdelijk niet mogelijk om Sinterklaasboeken te reserveren. Ook in 2021 zal de collectie verder worden aangevuld. Wil je een Sinterklaasboek lenen? Binnenkort staat de collectie in al onze vestigingen klaar om mee naar huis te nemen.

 • AppTour in het Eemhuis Bekijk details

  25 oktober 2021

  E-books of luisterboeken lenen? Dat kan heel makkelijk via (de app van) de online bibliotheek. Wil je deze een keer uitproberen of maak je er al gebruik van en heb je er een vraag over? Kom dan op donderdag 28 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur naar het Eemhuis. Wij helpen je verder.

 • Tentoonstelling Zilveren Penselen in het Eemhuis Bekijk details

  28 september 2021

  Vanaf 6 oktober zijn de illustraties uit de boeken die dit jaar een Zilveren Penseel wonnen te zien in de Bibliotheek het Eemhuis. Dit dankzij een initiatief van de Illustratie Ambassade in samenwerking met Stichting CPNB, de Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds. Elk jaar kent de Stichting CPNB, ter gelegenheid van de Kinderboekenweek, Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels toe aan kinderboeken. De Zilveren Penselen zijn de prijzen voor de best geïllustreerde kinderboeken. De tentoonstelling...

 • De bibliotheken zijn weer open! Bekijk details

  22 september 2021

  De bibliotheken zijn weer open! Dat betekent dat iedereen weer welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren. Mits er in de vestiging natuurlijk voldoende afstand gehouden kan worden. TEST

 • Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  6 september 2021

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland...

 • In actie tegen laaggeletterdheid in Bunschoten Bekijk details

  2 september 2021

  Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid. Ook DigiTaalhuis Bunschoten vraagt samen met samenwerkingspartners deze week extra aandacht voor laaggeletterdheid.

 • Twan Vet nieuwe stadsdichter van Amersfoort Bekijk details

  2 september 2021

  In de hal van de bibliotheek het Eemhuis vond 1 september de verkiezing plaats van de nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Twan Vet (22), die bij de vorige verkiezing ook al meedeed en toen nipt tweede werd, ging er nu met de titel vandoor. Hij kreeg de versierselen die bij het ambt horen overhandigd door wethouder van cultuur, Fatma Koser Kaya.

 • Het is feest in Vathorst! Bekijk details

  31 augustus 2021

  Kom op donderdag 30 september tussen 10.00 en 17.30 uur naar de Bibliotheek Vathorst en bekijk onze nieuwe inrichting. Met een prijsvraag voor jong en oud, een bouwhoek met XL LEGOstenen (tot ca. 12 jaar) en voor elke bezoeker hebben we een aardigheidje. Om 15.00 uur leest wethouder Fatma Koşer Kaya voor uit de nieuwe meertalige prentenboekcollectie. Iedereen is welkom!

 • Programma WAUW!denberg 2021 in Cultuurhuis Woudenberg Bekijk details

  24 augustus 2021

  Van maandag 4 t/m zaterdag 9 oktober doet de Bibliotheek Woudenberg mee aan WAUW!denberg in het Cultuurhuis Woudenberg. Een WAUW!week vol met praktische informatie en inspirerende activiteiten over duurzaamheid waarbij het thema `De wereld van morgen begint bij jou` centraal staat. Op verschillende gebieden nemen we je mee en doen we handreikingen hoe jij op een makkelijke praktische manier de wereld, je omgeving en Woudenberg een stukje beter en mooier kunt maken. Je komt erachter dat duurzaam leven...

 • Feestelijke opening de Bibliotheek Bunschoten! Bekijk details

  19 augustus 2021

  Op woensdag 8 september wordt de Bibliotheek Bunschoten aan de Oude Schans 27-29 officieel en feestelijk geopend. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. Bezoekers kunnen een gratis ijsje halen en een verzoek indienen bij de wandelende poëziejukebox. Om 15.30 uur zal wethouder Peter van Asselt samen met Erno de Groot, directeur van de Bibliotheek Eemland, de bibliotheek officieel openen.

Paginanavigatie