Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 51 - 60 (van 139)

 • Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd Bekijk details

  25 november 2020

  Tijdens deze editie van Nederland Leest heeft bibliotheek Eemland een schrijfwedstrijd georganiseerd, met als thema: 'Kleine geschiedenis, grote verhalen'. Uit deze inzendingen zijn door de jury de negen beste verhalen uitgekozen. Hieronder kun je de verhalen lezen, en op één van deze verhalen stemmen voor de publieksprijs.

  Bekijk details van Publieksprijs Eemlandse Schrijfwedstrijd

 • Amnesty Write for Rights Bekijk details

  23 november 2020

  Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen.

  Bekijk details van Amnesty Write for Rights

 • Sinterklaas-voorleestips Bekijk details

  19 november 2020

  Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

  Bekijk details van Sinterklaas-voorleestips

 • Gereserveerde boeken ophalen Bekijk details

  18 november 2020

  Vanaf 19 november mogen we weer open. Vanmiddag wordt een deel van de reserveringen al klaargezet. Zodra deze klaarstaan wordt er automatisch een bericht verstuurd dat de boeken kunnen worden opgehaald. Let op: deze reserveringen kunnen pas vanaf 19 november worden opgehaald.

  Bekijk details van Gereserveerde boeken ophalen

 • Winnaars baarden-wedstrijd Bekijk details

  10 november 2020

  De winnaars van de baard-knutselwedstrijd zijn bekend! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er verschillende Voorleesfeestjes geweest, waarbij kinderen een knutselwerk mee naar huis kregen. Ze konden hiermee een baard maken en versieren. Door een foto op te sturen konden de kinderen meedoen met de wedstrijd. De jury heeft 5 winnaars gekozen. Alle winnaars krijgen het boek "Held op sokken". Wij willen graag alle winnaars feliciteren!

  Bekijk details van Winnaars baarden-wedstrijd

 • Tips voor kids Bekijk details

  10 november 2020

  De bibliotheken zijn tijdelijk gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. Op deze pagina vind je voor alle leeftijden tips.

  Bekijk details van Tips voor kids

 • Gratis lessenserie digitale veiligheid Bekijk details

  5 november 2020

  Tijdens de Week van de mediawijsheid (9 t/m 13 november) kunnen scholen gratis een lessenserie digitale veiligheid met Hackshield en Educatieve Escaperoom aanvragen.

  Bekijk details van Gratis lessenserie digitale veiligheid

 • Verhuizing Baarn Bekijk details

  2 november 2020

  Gaat de Bibliotheek nu verhuizen naar het Arcadeplan op de Brink, de Speeldoos aan de Rembrandlaan of blijven jullie aan de Hoofdstraat zitten? Zijn er naast de Speeldoos ook andere instellingen waar jullie mee praten over gezamenlijke huisvesting? Wanneer gaat dit allemaal spelen? Dit zijn een paar vragen die we geregeld aan de balie in de bibliotheek van onze klanten krijgen.

  Bekijk details van Verhuizing Baarn

 • Fotowedstrijd Vathorst Bekijk details

  30 oktober 2020

  Bij de Bibliotheek Vathorst wordt gewerkt aan een nieuwe inrichting. We verwachten dat dit begin januari gereed is. We willen de wijk ook terug laten komen in de inrichting door middel van aansprekende en herkenbare foto’s van Vathorst. Daarom organiseren we een fotowedstrijd.

  Bekijk details van Fotowedstrijd Vathorst

 • Nederland Leest in tijden van Corona Bekijk details

  29 oktober 2020

  Omdat we worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven, organiseren we dit jaar tijdens Nederland Leest vooral corona-veilige activiteiten. Je kunt meedoen aan de Eemlandse Schrijfwedstrijd en we doen mee aan een recordpoging recensies schrijven op Hebban. In november kun je, zoals elk jaar ten tijde van de campagne Nederland Leest, ook weer een boek ophalen in de bibliotheek dat je niet terug hoeft te brengen. Dit jaar is dat 'Het zwijgen van Maria Zachea' door Judith Koelemeijer. Het...

  Bekijk details van Nederland Leest in tijden van Corona