Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 81 - 90 (van 175)

• Winnaars prijsvraag het Voorwoord zijn bekend Bekijk details

25 maart 2021

Tijdens het Voorwoord organiseerde de Bibliotheek Eemland een prijsvraag. Er werd massaal aan meegedaan.

• Eerste Kennisdelers in de Bibliotheek Leusden Bekijk details

19 maart 2021

Hoe verminder je zelf je stress in tijden van corona en ook daarna? Hoor het tijdens de eerste Kennisdelers van de Bibliotheek Leusden. Ester Janssen - van den Hoek, master in de psychosomatische fysiotherapie, geeft je tijdens deze interactieve lezing handvatten om met stress om te gaan. Deze online lezing is op donderdag 1 april om 20.00 uur.

• Alles Kidz: film De Schooltuin en Zelf-zaai-actie in Cultuurhuis Woudenberg Bekijk details

18 maart 2021

De lente komt er aan, het groen gaat weer groeien buiten. Om kinderen, ouders en grootouders te inspireren is op woensdag 21 april in Cultuurhuis Woudenberg een middag met de jeugdfilm De Schooltuin en de Zelfzaai-actie & wedstrijden.

• Opening van de Bibliotheek op school op de Bieshaar in Hoogland Bekijk details

18 maart 2021

Het was even spannend of de opening van de bibliotheek op 11 maart wel door kon gaan. Hoe dat kwam konden de kinderen van te voren zien in een film die werd gemaakt door een ouder. In deze film was te zien dat de bibliotheek vlak voor de opening helemaal overhoop was gehaald. Een aantal kinderen wisten gelukkig als echte boekendetectives dit mysterie op te lossen. Daardoor konden alle kinderen donderdagochtend de ontknoping live via het digibord volgen en zien hoe meester Wim de Bibliotheek op school...

• Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken Bekijk details

12 maart 2021

Wie op zoek is naar (ander) werk kan soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op vrijdag 26 maart is er de eerste sessie. Tijdens een online workshop horen deelnemers meer over de do’s en dont’s in online sollicitatiegesprekken.

• De Bibliotheek Leusden is stemlocatie Bekijk details

11 maart 2021

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart is de Bibliotheek Leusden stemlocatie.

• Servicepunt Eemdijk gaat open Bekijk details

26 februari 2021

Vanaf maandag 1 maart gaat Servicepunt Eemdijk van de Bibliotheek Eemland weer open als afhaalbibliotheek.

• Doe mee aan de prijsvraag tijdens het Voorwoord Bekijk details

23 februari 2021

Tijdens het Voorwoord organiseert de Bibliotheek Eemland een prijsvraag. Doe mee en maak kans op een Boekenwurm-lamp, Lekker-lees-avond-pakket of een Boekenbon!

• FORT33 en de Bibliotheek Leusden organiseren #Biebsessies Bekijk details

16 februari 2021

Dat de bibliotheken alleen nog maar afhaalpunt zijn en de cultuurpodia gesloten zijn voor publiek wil niet zeggen dat er niets gebeurt. De culturele organisaties hebben elkaar in deze tijden misschien wel harder nodig dan ooit. Daarom hebben FORT33 en de Bibliotheek Leusden de handen ineengeslagen. Door deze samenwerking kunnen kinderen van 2 t/m 6 jaar nu thuis luisteren naar Elles van de Bibliotheek Leusden die de leukste boeken voorleest. Ook aan de oudere doelgroep wordt gedacht.

• Dicht vanwege code rood Bekijk details

14 februari 2021

Maandag 15 februari geldt voor heel Nederland code rood. Daarom zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland gesloten. Doe voorzichtig als je toch de deur uit moet!

Paginanavigatie