Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 81 - 84 (van 84)

• Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress

1 februari 2019

Vrijdagmiddag 1 februari ontving de VoorleesExpress Eemland een cheque van 6.000 euro! Dit fantastische bedrag werd opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van chocoladeletters. Als dank voor de steun organiseerde de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje tijdens De Nationale Voorleesdagen voor de kinderen van de leden van JCI Eemland.

Bekijk details van Voorleesfeestje voor gift van JCI voor VoorleesExpress

• Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

23 januari 2019

23 januari zijn De Nationale Voorleesdagen begonnen. Tijdens de opening werd door talloze bekende én onbekende Nederlanders voorgelezen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen te stimuleren. Een mooie gelegenheid voor Burgemeester Cnossen (burgermeester Woudenberg) om aan kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana voor te lezen.

Bekijk details van Bezoek voor kinderen van Kindcentrum Koningin Juliana

• De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

9 januari 2019

Op 31 januari wordt de nieuwe Stadsdichter verkozen. De Amersfoorters die kans maken op deze titel zijn Gerard Dummer, Jolanda Oudijk, Ali Serik, Twan Vet en Jacques de Waard. De genomineerden zijn door een professionele jury geselecteerd uit alle inzendingen.

Bekijk details van De kandidaten voor de nieuwe Stadsdichter zijn bekend

• StudyShare is begonnen

8 januari 2019

De Bibliotheek Eemland biedt van 8 t/m 31 januari service aan alle leerlingen van de middelbare school en het mbo. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in deze periode zijn er StudyShare momenten in het Eemhuis in Amersfoort. StudyShare is gebaseerd op de pomodoro-techniek en is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden.

Bekijk details van StudyShare is begonnen