Nieuws

Algemeen nieuws van de Bibliotheek Eemland en de bijbehorende bibliotheekvestigingen.

Resultaat 81 - 90 (van 116)

 • Ik werk bij de Bibliotheek als Taaldocent Bekijk details

  3 februari 2020

  Als je vertelt dat je bij de Bibliotheek werkt, denken de meeste mensen aan de medewerker achter de balie, maar er zijn veel meer functies. Emma van Ameijde is taaldocent en net begonnen bij de Bibliotheek Eemland. Ze is verbonden aan de DigiTaalhuizen voor het taalonderdeel. Wat ze precies gaat doen, vertelt ze zelf:

  Bekijk details van Ik werk bij de Bibliotheek als Taaldocent

 • JCI Eemland steunt VoorleesExpress met verkoop van chocoladeletters Bekijk details

  28 januari 2020

  Op vrijdag 31 januari wordt er een cheques van 6.000 euro uitgereikt aan de VoorleesExpress Eemland. Dit bedrag is opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van sinterklaasgeschenken. Als dank voor de steun organiseert de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje voor de kinderen van de leden van de netwerkclub JCI Eemland en alle deelnemers van deze goede-doelen actie.

  Bekijk details van JCI Eemland steunt VoorleesExpress met verkoop van chocoladeletters

 • Moppereend in de Bibliotheek. Wie komt hem opvrolijken? Bekijk details

  13 januari 2020

  Dat kan zondag 26 januari tijdens het Voorleesfestival in de Bibliotheek het Eemhuis vanaf 13.00 uur. Alle peuters en kleuters zijn samen met hun ouders welkom. Er is een boordevol programma met verschillende toneel-, muziek-, beeldende en dansworkshops. Én er wordt uiteraard veel voorgelezen.

  Bekijk details van Moppereend in de Bibliotheek. Wie komt hem opvrolijken?

 • ‘Waar gebeurd’ zoekt verhalen over ‘In de buurt’ Bekijk details

  9 januari 2020

  ‘Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Dat gebeurt één keer in de twee maanden in het KAdECafé in het Eemhuis, op de laatste zondag van de oneven maanden. Op zondag 26 januari is het thema ‘in de buurt’. Hiervoor worden nog drie vertellers gezocht.

  Bekijk details van ‘Waar gebeurd’ zoekt verhalen over ‘In de buurt’

 • Kent u de BibliotheekCast al? Bekijk details

  17 december 2019

  Wist u dat er een podcast is over bibliotheken, namelijk de BibliotheekCast? De eerste aflevering gaat over voorlezen. U krijgt tips over hoe u fantastisch kunt voorlezen. Want dat is zo veel meer dan een tekst hardop uitspreken! In de andere podcasts hoort u meer over leesplezier, laaggeletterdheid, nepnieuws en veilig online gaan.

  Bekijk details van Kent u de BibliotheekCast al?

 • Top 5 Kerst kookboeken Bekijk details

  27 november 2019

  Geen inspiratie voor wat je met Kerst op tafel moet zetten? Met deze kookboekentips van de Culinaire Collectie maak je een heerlijk 5-gangen-menu.

  Bekijk details van Top 5 Kerst kookboeken

 • Top 5 boekentips met het thema duurzaamheid Bekijk details

  14 november 2019

  November is Nederland Leest-maand en dit jaar is het thema duurzaamheid. Daarom vroegen we onze specialist collectie om een top 5 boekentips met dit thema.

  Bekijk details van Top 5 boekentips met het thema duurzaamheid

 • Top 5 Sinterklaas voorleestips Bekijk details

  14 november 2019

  Sinterklaas is weer in het land. Bij de voorpret op pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom 5 Sinterklaas voorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

  Bekijk details van Top 5 Sinterklaas voorleestips

 • Reactie van Kunstuitleen Amersfoort Bekijk details

  13 november 2019

  De afgelopen jaren heeft de Bibliotheek Eemland geprobeerd om een succes te maken van de Kunstuitleen Amersfoort. Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat, door gebrek aan publieke belangstelling, de Kunstuitleen Amersfoort haar deuren eind december 2019 helaas moet sluiten. De kunstwerken in bruikleen zijn teruggegaan naar de kunstenaars. De afgelopen maanden hebben we regelmatig contact gehad met de gemeente Amersfoort en is in goed overleg besloten dat de overige werken, die in bezit zijn van de...

  Bekijk details van Reactie van Kunstuitleen Amersfoort

 • Veiling van de collectie Kunstuitleen Amersfoort Bekijk details

  4 november 2019

  500 kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Amersfoort worden de komende maanden geveild bij Kunstveiling.nl. De Kunstuitleen van de Bibliotheek Eemland sluit eind 2019.

  Bekijk details van Veiling van de collectie Kunstuitleen Amersfoort