Opening 40e Bibliotheek op school

Gepubliceerd op: 12 mei 2023 09:33

Woensdag 10 mei 2023 vond de feestelijke opening van de 40e Bibliotheek op school van de Bibliotheek Eemland plaats. Een prachtige mijlpaal! Directeur Hedi van der Kolk van basisschool PWA Beekenstein in Amersfoort kreeg van Leesconsulent Yolanda van Putten het bordje overhandigd met daarop de tekst ‘Wij gaan voorlezen’.

De afgelopen maanden heeft leescoördinator Marlies Mauve samen met Yolanda van Putten erg hard gewerkt om een prachtige Bibliotheek op school voor elkaar te krijgen. Veel ouders en kinderen kwamen de middag van de opening al een kijkje nemen. Ter plekke werden er nog ouders geworven die mee willen helpen om de Bibliotheek op school draaiende te houden. Donderdag 11 mei mochten de kinderen voor het eerst een boek lenen.

Met de Bibliotheek op school slaan de Basisschool PWA Beekenstein en de Bibliotheek Eemland de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school én thuis. Op die manier willen we kinderen stimuleren om meer te lezen.  

In de schoolbibliotheek staan mooie en actuele boeken die de kinderen zelf kunnen kiezen en lezen. Ook wordt er uit de boeken voorgelezen.