BoekStart-verrassingspakket voor baby's

Gepubliceerd op: 20 februari 2020 09:48

In de maand maart maken baby’s kans op een prijs! Schrijf jouw kind in, ontvang een gratis BoekStart-koffertje, vind de gouden kaart en win de prijs!

De hele maand maart maken baby’s kans op een prijs. Baby’s die ingeschreven worden krijgen standaard het gratis BoekStartkoffertje, met daarin twee boekjes. Met deze koffers wil de bibliotheek het voorlezen stimuleren. Om BoekStart extra aandacht te geven kunnen baby’s in de maand maart een prijs winnen. De baby’s die een gouden kaart in hun koffertje vinden, krijgen een leuk BoekStart-verrassingspakket.

Gouden kaart actie

Vanaf 1 maart zijn er gouden kaarten verstopt in BoekStartkoffertjes. De gouden kaarten zijn verspreid over de vestigingen van de Bibliotheek Eemland. Wanneer een baby een gouden kaart vindt, wint hij/zij het BoekStart-verrassingspakket. Inschrijven is gratis, dus deelname aan de actie ook.

Waarom voorlezen?

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al in de buik luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen loont: kinderen die al voordat ze acht maanden oud zijn worden voorgelezen, scoren later hoger op taal.

De Bibliotheek heeft een prachtige BoekStart-collectie geschikt voor baby’s van alle leeftijden. Voor boeken en advies ben je altijd van harte welkom in de Bibliotheek.

BoekStart

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind.

PS Alle kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek Eemland!