Motie aangenomen; in elke gemeente een bibliotheek

Gepubliceerd op: 11 juli 2022 14:59

Een volwaardige bibliotheek voor elke Nederlander is een stap dichterbij gekomen. Op 7 juli werd de motie van Mohammed Mohandis (PVDA) en mede-indieners Lucille Werner (CDA) en Lisa Westerveld (GroenLinks) hierover aangenomen.

Voor iedereen

130 van de 150 Kamerleden stemden in met de motie die de regering oproept haar voornemen, om tot een toekomstbestendige bibliotheekvoorziening in elke gemeente te komen, door te zetten. Wij zijn erg blij met deze motie. De Bibliotheek is een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je wordt geïnspireerd en waar volop ruimte is voor ontwikkeling. Voor taal en digitale vaardigheden en waar kinderen gestimuleerd worden tot lezen en het vinden van informatie. Zo'n plek moet voor iedereen toegankelijk zijn.