Nederland Leest gaat van start

Gepubliceerd op: 25 oktober 2022 14:08

Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest. Dit jaar is dat Mevrouw mijn moeder, van Yvonne Keuls. Je krijgt dit boek gratis bij deelname aan één van de activiteiten of je kunt het boek ophalen bij de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee en heeft verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er onder andere lezingen door Adriaan van Dis, Margriet Sitskoorn en Arthur Japin.

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken 

In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.   

Activiteiten in de Bibliotheek Eemland 

Nederland Leest heeft in 2022 het thema: Oud worden, jong blijven. We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien. Het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens?  De Bibliotheek Eemland organiseert daarom de hele maand november verschillende activiteiten rondom ouder worden.   

Een greep uit de activiteiten:  

  • 9 november: 50+ brein college door Margriet Sitskoorn (de Bibliotheek het Eemhuis) 
  • 16 november: lezing door Adriaan van Dis (de Bibliotheek Bunschoten) 
  • 24 november: lezing door Arthur Japin (de Bibliotheek Baarn)

Bekijk meer Nederland Leest