Twan Vet nieuwe stadsdichter van Amersfoort

Gepubliceerd op: 2 september 2021 09:24

In de hal van de bibliotheek het Eemhuis vond 1 september de verkiezing plaats van de nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Twan Vet (22), die bij de vorige verkiezing ook al meedeed en toen nipt tweede werd, ging er nu met de titel vandoor. Hij kreeg de versierselen die bij het ambt horen overhandigd door wethouder van cultuur, Fatma Koser Kaya.

Jury √®n het publiek waren het dit keer met elkaar eens dat Twan de beste kandidaat was. Hij had echter op de avond geduchte concurrentie. Met name Theo Danes, een bekende Light verse dichter die nog niet zo lang in Amersfoort woont, wist veel stemmers voor zich te winnen. Maar ook de andere twee dichters, Bart van Veen en Hugo Vos hadden fans in de zaal. De gedichten, maar zeker ook het optreden van Twan waren echter zeer overtuigend. Ook zijn plannen voor de stad wisten het publiek en de jury te bekoren.  Hij gaat zich oa richten op het onderwijs en daarnaast wil hij dichten over de 'gewone' Amersfoorter: de bakker, de vuilnisman, de buurvrouw om de hoek.  

Twan Vet is stadsdichter tot eind januari 2024 (ivm Corona iets langer dat de standaard 2 jaar). Aanstaande vrijdag is zijn eerste optreden bij de opening van het politieke jaar van de gemeenteraad. Hij is vervolgens te zien en te horen tijdens het Rondje van de Stad op 12 september bij Kosmik (Heiligenbergerweg) en tijdens de Nacht van de literatuur op 18 september in het Eemhuis. Met zijn verkiezing is Twan ook toegetreden tot het GiSa (Gilde Stadsdichters Amersfoort), dat hiermee uit zeven leden bestaat.