Sinterklaas-voorleestips

Gepubliceerd op: 19 november 2020 16:03

Sinterklaas is weer in het land. In de voorpret naar pakjesavond kunnen mooie voorleesverhalen natuurlijk niet ontbreken. Daarom Sinterklaasvoorleestips van jeugdmedewerker Paulien Kortekaas.

Onze jeugdmedewerker Paulien geeft boekentips over nieuwe Sinterklaasboeken, waaronder ook e-boeken en luisterboeken.

 

Nieuwe Sinterklaasboeken

Daar is Sinterklaas! - Vivian den Hollander

Daar is Sinterklaas

Tijs (3) gaat samen met zijn zus Hanna (5) en vader naar de intocht van Sinterklaas. Hanna legt uit wat er allemaal gebeurt. Ze zetten hun schoen en zowel thuis als op school is het feest. Maar hoe weten ze nu wanneer het pakjesavond is? Voorleesverhaal met vrolijke kleurenillustraties.

Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

De zoete zusjes vieren Sinterklaas - Hanneke de Zoete

Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan Janna een echt pietendiploma verdienen! Maar Saar en Janna vinden het ook spannend. Door alle drukte vergeet Janna haar brief aan Sinterklaas te geven, weet hij nu wel wat ze als cadeautje wil op pakjesavond? 

Sinterklaasliedjes - Mark Janssen

Sinterklaasliedjes

Het Sinterklaasverhaal wordt via bekende liedteksten, van 'Wie komt er alle jaren' tot 'O, kom er eens kijken', verteld maar dan zonder zwarte Piet. Grote uitgave met grote gedetailleerde kleurenillustraties waarop zeven beroete kindpietjes zich vermaken op straat, in de dieren tuin enz.

Vanaf ca. 3 jaar.

Op zoek naar een sint - Pim Lammers

Op zoek naar een Sint

Sint wil dit jaar rust. Er komt geen feest. Dan kan toch niet! Faat en Jaap gaan op zoek naar een Sint.

AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.


E-books

Boer Boris: een paard voor Sinterklaas - Ted van Lieshout

Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! In een brief aan Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben... 

Woezel en Pip: Aftellen tot Sinterklaas - Dromenjager

Een hartverwarmend avontuur, boordevol herkenbare sinterklaasmomenten.

Dag, Sinterklaasje - Jacques Vriens

Voor Sam en Lieke breekt een spannende tijd aan, met schoen zetten, verlanglijstjes maken en veel sinterklaasliedjes zingen! 


Luisterboeken

Kolletje & Dirk: O, kom er eens kijken... - Pieter Feller

Vier sinterklaas met Kolletje & Dirk! 'O, kom er eens kijken' bevat nieuwe verhalen om de hele november- en decembermaand uit voor te lezen. 

De Pakjespiraat - Reggie Naus

Hilarisch Sinterklaasboek over De piraten van hiernaast, waarin Opa Donderbus verkleed als nep-Sinterklaas alle huizen leegrooft. Gelukkig is de echte Sinterklaas er nog!