Marit Elkerbout is de winnaar van StoryAwards 2021

Gepubliceerd op: 14 juni 2021 15:24

Donderdag 10 juni werd tijdens een online bijeenkomst bekendgemaakt wie dit jaar StoryAwards heeft gewonnen en de hoofdprijs, een splinternieuwe tablet, in de wacht heeft gesleept. StoryAwards is een verhalenwedstrijd voor jongeren, georganiseerd door de Bibliotheek Eemland. Dit jaar was het thema “Opstaan”. Er zijn 20 verhalen ingezonden waarin dit thema op een originele manier was verwerkt.

De jury van StoryAwards bestond dit jaar uit Mijke Pelgrim, docent en schrijver van een aantal prachtige jeugdboeken, en Lies Pannevis, specialist Jeugd bij de Bibliotheek Eemland. Zij waren zeer verheugd over het hoge niveau van de ingestuurde verhalen en hadden over ieder verhaal wel iets positiefs te melden.

De jury was unaniem over de winnaar van de eerste prijs, dat was Marit Elkerbout, leerling uit de 3e klas van het Corderius College, met haar verhaal 'Slagveld'. Marit heeft zich in dit verhaal bijzonder knap ingeleefd in een jonge soldaat en zijn angst tijdens het betreden van het slagveld, als een volleerd schrijver vertelt zij het verhaal, de gruwelen die hij ziet, hoe hij denkt aan wat zijn moeder hem heeft gezegd.

De tweede plaats is voor Yara Loman met haar verhaal ‘Opstaan' van het begin’. Op de derde plaats is Jean Stapelbroek geëindigd met ‘Het ziekenhuisbed’. Daarnaast waren er eervolle vermeldingen voor de verhalen van Ide Jansingh en Edin Nijland. Alle prijswinnaars krijgen het nieuwe boek van Mijke Pelgrim Dwarsloper cadeau.