StudyShare is begonnen

Gepubliceerd op: 8 januari 2019 15:17

De Bibliotheek Eemland biedt van 8 t/m 31 januari service aan alle leerlingen van de middelbare school en het mbo. Elke dinsdag, woensdag en donderdag in deze periode zijn er StudyShare momenten in het Eemhuis in Amersfoort. StudyShare is gebaseerd op de pomodoro-techniek en is de ultieme manier om je hoofd bij het studeren te houden.

Veel leerlingen kunnen zich moeilijk concentreren of worden snel afgeleid. Voor deze leerlingen wordt het lastig om te starten met leren of een begin te maken  aan een project. Diny Scheper, specialist Voortgezet Onderwijs van de Bibliotheek Eemland zocht naar een oplossing. En die vond ze in het concept van de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam): StudyShare. Met StudyShare gaan leerlingen studeren in 3 blokken van 45 minuten met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Onder toezicht van de StudyShareBOB gaan leerlingen, zonder social media of mobiel aan de slag. Daardoor raakt de leerling in de juiste flow. 

Meedoen aan StudyShare is gratis
Leerlingen halen voor aanvang van een blok StudyShare een ticket bij de balie in de entreehal in het Eemhuis. Dit kan elke dinsdag, woensdag en donderdag in de periode 8 t/m 31 januari. Leerlingen studeren met anderen in een lokaal van de Bibliotheek Eemland. De StudyShareBOB van de bibliotheek houdt toezicht zodat je echt geconcentreerd kunt werken. 

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekeemland.nl/studyshare