Voorleeskampioen provincie Utrecht!

Gepubliceerd op: 14 april 2022 16:23

Vanmorgen was het eindelijk zover. Acht kandidaten streden om de titel ‘voorleeskampioen’. Na een spannende ochtend kon de jury de winnaar bekend maken. Nathan Slingerland mag zich voorleeskampioen van de provincie Utrecht noemen en zal de provincie Utrecht vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 25 mei in Utrecht. Als Nathan wint mag hij zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en Kinderdirecteur 2022 van het Kinderboekenmuseum noemen.

Nathan las voor uit het boek 'Silvester en de brand in IJsselbroek' van Willeke Brouwer. De prijs werd uitgereikt door kinderboekenschrijver Tosca Menten. Volgens het oordeel van de jury kon Nathan zich waanzinnig goed inleven in de
personages van zijn boek waardoor je wilde blijven luisteren. Alle andere kandidaten eindigden op de tweede plaats.

Op 25 mei neemt Nathan het op tegen de voorleeskampioenen uit de elf overige provincies. De jury bestaat dit jaar onder anderen uit de Kinderboekenambassadeur Martijn van der Linden en Annabelle Zandbergen (presentator Jeugdjournaal). De finale wordt gepresenteerd door comedian en presentator Edson da Graça.

In de categorie READ2ME! won Sophie Vos van het St. Bonifatius College in Utrecht. En in de categorie Pabo-studenten won Ibsa Letif van de Marnix Academie in Utrecht. De Bibliotheek Eemland feliciteert Nathan, Sophie en Ibsa van harte!

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.