Alles Kidz: film De Schooltuin en Zelf-zaai-actie in Cultuurhuis Woudenberg

Gepubliceerd op: 18 maart 2021 16:18

De lente komt er aan, het groen gaat weer groeien buiten. Om kinderen, ouders en grootouders te inspireren is op woensdag 21 april in Cultuurhuis Woudenberg een middag met de jeugdfilm De Schooltuin en de Zelfzaai-actie & wedstrijden.

Om 15.00 uur vertonen we (als de coronamaatregelen dat toelaat) de jeugdfilm `De Schooltuin`. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Een schooltuin, maar óók een eigen moestuintje, staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. De kijker volgt de ‘cycle of life’, de seizoenen. Verhalen over de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten.

Zelf-zaai-actie & wedstrijden

Op 21 april tussen 13.00 en 17.00 uur delen we twee soorten bloemmengsels uit die je zelf kunt zaaien op een goede plek in Woudenberg of in je eigen tuin. Aansluitend zijn er twee wedstrijden voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. 1) Wie kweekt de hoogste zonnebloem 2) Wie maakt de mooiste foto of foto`s van een eigen zaaisel. De uitslagen van de wedstrijden worden bekend gemaakt tijdens WAUW!denberg in oktober. 

Beeldmateriaal: Elles de Vries

LET OP: de film De Schooltuin (21 april in Woudenberg) gaat niet door, vanwege verlengde lockdown.