Amnesty Write for Rights

Gepubliceerd op: 23 november 2020 13:37

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten. De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen.

Wat is Write for Rights?

Elk jaar in december schrijven mensen overal ter wereld miljoenen brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan autoriteiten om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. En kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. Door de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgen we voor verandering voor deze mensen. Kijk hier voor wie er dit jaar geschreven wordt.

Ik doe online mee

Via de Amnesty-website onderteken je razendsnel een brief. Amnesty print alle brieven en stuurt ze naar de autoriteiten. Met postzakken vol brieven dwingen we machthebbers onrecht aan te pakken. Of stuur gemakkelijk online een kaartje naar een van de mensen voor wie we dit jaar in actie komen. Dit geeft hun moed om door te gaan.

Vanaf 20 november kun je online brieven schrijven.

Ik doe fysiek mee

In alle vestigingen van Bibliotheek Eemland is er ook de mogelijkheid om fysiek mee te doen aan deze actie. In de vestiging kun je een pakketje ophalen met daarin de brieven. Deze kun je thuis invullen, en vervolgens bij de vestiging weer inleveren. Dit kan tot 12 december, daarna worden de brieven opgestuurd.