Bibliotheek wordt afhaalbibliotheek

Gepubliceerd op: 14 december 2020 16:32

Tijdens de persconferentie van 12 januari is besloten dat de huidige maatregelen verlengd worden tot en met 9 februari. De Bibliotheek Eemland blijft tot deze datum geopend als afhaalbibliotheek. Dat betekent dat onze leden boeken kunnen afhalen die gereserveerd zijn. Ook het inleveren van boeken is toegestaan. Gebruik hiervoor bij voorkeur de boekenbrievenbus. Het is niet mogelijk om in de vestigingen boeken uit te zoeken.

Wat betekent dit verder voor onze leden?

• Er zijn aangepaste openingstijden
  • De online bibliotheek is gewoon open voor het lenen van e-books en luisterboeken
  • Het reserveren van werkplekken is niet mogelijk tot en met 9 februari.
  • Boeken met een inleverdatum voor 29 januari, worden automatisch verlengd tot 22 februari.
  • Boeken die vanaf 30 januari worden geleend hebben weer een gewone uitleentermijn van drie weken.
  • Tot 9 februari worden er geen boetes in rekening gebracht. Boetes die al openstonden, blijven wel gewoon openstaan.
  • Het is niet mogelijk om te printen, scannen of kopiëren.
  • Heb je een openstaande boete? Betalen kan ook via iDEAL in Mijn menu. Zo zorgen we voor zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de vestigingen.

Activiteiten

Vanwege de verzwaarde maatregelen van de overheid zijn alle georganiseerde en te organiseren activiteiten (klein en groot) binnen onze bibliotheekvestigingen in ieder geval tot en met 9 februari geannuleerd. Diegene die een kaartje heeft gekocht voor een activiteit, ontvangt binnenkort bericht van ons.