Bibliotheek blijft afhaalbibliotheek

Gepubliceerd op: 13 april 2021 19:22

Tijdens de persconferentie van 13 april is besloten dat de huidige maatregelen verlengd worden tot en met 27 april. Gelukkig kan iedereen blijven lezen! De Bibliotheek Eemland blijft namelijk geopend als afhaalbibliotheek. Dat betekent dat onze leden boeken kunnen afhalen die gereserveerd zijn. Je hoeft geen afspraak te maken voor het ophalen van de gereserveerde boeken. Ook het inleveren van boeken is mogelijk. Gebruik hiervoor bij voorkeur de boekenbrievenbus. Het is niet mogelijk om in de vestigingen boeken uit te zoeken, ook niet op afspraak.

Wat betekent dit verder voor onze leden?

• Er zijn aangepaste openingstijden.
  • De online bibliotheek is gewoon open voor het lenen van e-books en luisterboeken.
  • Het reserveren van werkplekken is niet mogelijk tot en met 27 april.
  • Het is niet mogelijk om te printen, scannen of kopiëren.
  • Materialen worden voor drie weken uitgeleend (verleng zelf de materialen als je ze langer wil lenen).
  • Materialen die je thuis hebt kun je 7 dagen per week inleveren.
  • Heb je een openstaande boete? Betalen kan ook via iDEAL in Mijn menu. Zo zorgen we voor zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de vestigingen.

Activiteiten

Vanwege de maatregelen van de overheid zijn alle georganiseerde en te organiseren activiteiten (klein en groot) binnen onze bibliotheekvestigingen in ieder geval tot en met 27 april geannuleerd.