Gratis lezingenreeks Blikopeners start in najaar weer in de Bibliotheek Leusden

Gepubliceerd op: 11 september 2020 15:45

Vanwege succes komt de gratis lezingenreeks Blikopeners in het najaar terug naar de Bibliotheek Leusden. Blikopeners is een reeks lezingen met een lokaal karakter. Op donderdag 24 september is het de beurt aan Caroline Nelissen. Nelissen vertelt meer over haar dit jaar te verschijnen boek "De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf".

In 2016 kwam Caroline Nelissen in contact met een man die vroeg of ze een boek over zíj́n leven zou willen schrijven. Omdat het schrijven van een biografie zorgvuldigheid en integriteit vereist, vroeg ze de 48-jarige man of hij eerst zelf iets op papier kon zetten. De 140 velletjes handgeschreven, verwarde verhalen die ze moest ontcijferen om ze te begrijpen, raakten haar zo diep dat ze ‘ja’ zei. En dat heeft ze geweten. Het verhaal van Stijn (pseudoniem) speelt zich af aan het eind van de vorige eeuw.

Over Caroline Nelissen
Caroline Nelissen schreef in 2012 haar eerste non-fictieroman D@TEN en in 2014 de fictieve roman Kijk daar loopt een stewardess. In deze Blikopener neemt ze bezoekers mee op haar driejarige zoektocht waaruit halverwege het jaar 2020 het boek De Krantenjongen, het verhaal van een moderne werkslaaf tevoorschijn zal komen.

Blikopeners vindt iedere maand plaats. Meestal komt de spreker uit de regio of wordt er een lokaal thema of verhaal verteld. De lezing van donderdag 24 september begint om 11.30 uur en is in de Bibliotheek Leusden. Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Bloemendal Vastgoed. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als belangstellenden zich van tevoren aanmelden via www.bibliotheekeemland.nl of bij de balie in de Bibliotheek Leusden.