Aangepaste coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 14 januari 2022 19:15

Tijdens de persconferentie van 14 januari zijn nieuwe maatregelen aangekondigd. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat iedereen welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen. Je kunt ook komen werken of studeren, maar hiervoor moet wel een werkplek worden gereserveerd. In al onze vestigingen moet iedereen 1,5 meter afstand houden. Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht om een mondkapje te dragen. Zowel als je zit als staat.

Wat betekent dit verder voor onze leden?

• Er kan worden gewerkt/gestudeerd in al onze vestigingen. Wil je zeker zijn van een werkplek, reserveer deze dan tijdig. Zo kun je zorgeloos aan de slag.
  • De leestafel is weer toegankelijk voor het lezen van een krant of tijdschrift, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden.
  • Het is mogelijk om te printen, scannen of kopiëren in de vestigingen.
  • De online bibliotheek is ook open voor het lenen van e-books en luisterboeken.
  • Heb je een openstaand bedrag op je pas? Betalen kan ook via iDEAL in Mijn menu. Zo zorgen we voor zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de vestigingen.
  • Bekijk hier de actuele openingstijden.

Spelregels

• Het dragen van een mondkapje is voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht. Zowel als je zit of staat.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.
  • Bij (grotere) evenementen kunnen wij om een coronatoegangsbewijs vragen (indien aan de orde, staat dit op de site vermeld).
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkoudheidsklachten of verhoging hebt of als iemand uit je huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel goed op.
  • Veel plezier!