Aangepaste coronamaatregelen

Gepubliceerd op: 26 november 2021 20:00

Tijdens de persconferentie van 26 november zijn nieuwe maatregelen aangekondigd. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat iedereen tot 20.00 uur welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren, maar wel met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht om een mondkapje te dragen.

Wat betekent dit verder voor onze leden?

• Er kan worden gewerkt/gestudeerd in al onze vestigingen. Wil je zeker zijn van een werkplek, reserveer deze dan tijdig. Zo kun je zorgeloos aan de slag.
  • De espressobar in het Eemhuis is open. Wil je hier verblijven, dan vragen wij om een coronatoegangsbewijs.
  • Het is mogelijk om te printen, scannen of kopiëren in de vestigingen.
  • De online bibliotheek is ook open voor het lenen van e-books en luisterboeken.
  • Heb je een openstaand bedrag op je pas? Betalen kan ook via iDEAL in Mijn menu. Zo zorgen we voor zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de vestigingen.
  • Bekijk hier de actuele openingstijden.

Spelregels

• Het dragen van een mondkapje is voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht. Een mondkapje mag alleen af als bezoekers op 1,5 meter van elkaar zitten.
  • Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.
  • Bij (grotere) evenementen kunnen wij om een coronatoegangsbewijs vragen (indien aan de orde, staat dit op de site vermeld).
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkoudheidsklachten of verhoging hebt of als iemand uit je huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel goed op.
  • Veel plezier!