De Bibliotheek Eemland, NPO Kennis en BiSC slaan handen in een

Gepubliceerd op: 22 juni 2022 13:37

Van 27 juni tot met 3 juli wordt op verschillende plaatsen in de Bibliotheek het Eemhuis een selectie van actuele NPO Kennis vragen op digitale schermen getoond. Per locatie worden verschillende soorten vragen getoond. Elke vraag is voorzien van een QR code, die kan worden gescand door de bezoeker. Deze code opent de gehele story op het mobiele device van de bezoeker, die deze story vervolgens kan bekijken wanneer hij/zij maar wil.

NPO Kennis

De bibliotheek is altijd op zoek naar manieren om mensen te bereiken met informatie. Of het nu via boeken, kranten of tijdschriften is, de bibliotheek wil mensen graag voorzien van nieuwe kennis en informatie.

Binnen dit kader heeft de Bibliotheek Eemland, samen met BiSC (Bibliotheek Service Centrum) een samenwerking met NPO Kennis opgezet. NPO Kennis is het online platform waar allerlei actuele vragen op een zeer toegankelijke manier worden beantwoord in zogenaamde Stories. Visueel ondersteunde tekst berichten net als een Instagram story.

Deze stories passen precies bij de bezoekers van de bibliotheek. Ze geven informatie en verrijken de bezoekers. Niet voor niets geldt: NPO Kennis …  en je weet het!

Pilot week van 27 juni t/m 3 juli

Van 27 juni tot met 3 juli wordt op verschillende plaatsen in de Bibliotheek het Eemhuis (Amersfoort), een selectie van actuele NPO Kennis vragen op schermen getoond. Per locatie worden verschillende soorten vragen getoond. Elke vraag is voorzien van een QR code, die kan worden gescand door de bezoeker. Deze code opent de gehele story op het mobiele device van de bezoeker, die deze story vervolgens kan bekijken wanneer hij/zij maar wil.

Boekentips

De bibliotheek collectie vindt moeiteloos aansluiting bij deze actuele onderwerpen. Daarom worden de NPO Kennis stories tijdelijk verrijkt met een selectie van mooie bibliotheek boeken die een extra verdieping geven bij het onderwerp of met leuke romans waarbinnen de thematiek een rol speelt. Gedurende de proefweek zal worden gekeken in hoeverre bezoekers aan het Eemhuis interesse hebben in NPO Kennis, welke actuele vragen zij interessant vinden en hoe de geselecteerde boeken bij de stories worden gewaardeerd. Indien deze wederzijdse informatieontsluiting succesvol blijkt te zijn, zal in toekomst een bredere  uitrol plaats vinden bij meerdere bibliotheken en met meer andere interessante partijen.