De Bibliotheek op school op de Bavinckschool

Gepubliceerd op: 31 maart 2022 11:14

Donderdag 24 maart heeft de Bavinckschool de Bibliotheek op school geopend. In samenwerking met school, bibliotheek en gemeente krijgt het lezen op de Bavinck nu nog meer aandacht waardoor de taal- en leesvaardigheid van de kinderen worden vergroot. In de hal van de school staan 5 kasten met prachtige nieuwe boeken met zorg uitgekozen door de professionele leesconsulent die vanuit de Bibliotheek Eemland de school ondersteunt. Dat wordt volop leesplezier dus!

De ochtend begon met een voorleesontbijt in elke groep. Tijdens het ontbijt werd er voorgelezen door een opa en oma’s in klederdracht. In aanwezigheid van alle kinderen werd in de hal van de school de bibliotheek geopend door het omgooien van een domino van kartonnen leesboeken. Na de opening mocht ieder kind zijn eigen boek uitzoeken om in eigen groep uit te lezen.