De Educatieve Escaperoom is compleet vernieuwd

Gepubliceerd op: 19 oktober 2020 13:04

Vanaf dit schooljaar is de Educatieve Escaperoom van het Medialab compleet vernieuwd! Nieuwe puzzels, een nieuwe story én een nieuwe Bromsnor.

In deze vernieuwde escaperoom worden de leerlingen opgesloten in een ruimte vol games en spectaculaire licht- en geluidseffecten met als opdracht een missie te volbrengen. Als ‘agenten’ van de PRYSM Security politieteams werken ze samen en leren ze prioriteiten te stellen om het doel binnen de tijd te halen. Tijdens het spel worden ze uitgedaagd verschillende puzzels op te lossen, wat niet alleen belangrijk bewijsmateriaal zal opleveren, maar hen ook helpt hun vaardigheden op het gebied van bijvoorbeeld burgerschap, mediawijsheid, economie en computational thinking verder te ontwikkelen. Docenten kijken intussen op camera’s mee naar het functioneren van hun klas in de praktijk. Deze vorm van gamification geeft leerlingen niet alleen een ervaring waar ze onwijs veel plezier aan beleven, maar ook leergierig van worden.

Bromsnor

Rechercheur Bromsnor is het nieuwe gezicht van PRYSM Security. Hij heeft hulp nodig met het oplossen van de zaak in zijn high tech politiebureau. Kan jouw klas rechercheur Bromsnor helpen?

Al meer dan 250 klassen zijn deze uitdaging aangegaan. Is jouw klas de volgende?