DigiTaalhuis Amersfoort gaat met Klik & Tik de wijk in

Gepubliceerd op: 11 maart 2020 10:42

In de Informatiewinkel in Kruiskamp startte dinsdag 10 maart een kleine groep deelnemers met de cursus Klik & Tik, een computer- en internetcursus voor beginners. Door de samenwerking met Indebuurt033 gaat DigiTaalhuis Amersfoort nu ook de wijk in. Medewerkers van de Informatiewinkels in Kruiskamp en Liendert stelden vast dat verschillende bezoekers op weg geholpen konden worden met een computer- en internetcursus voor beginners.

De stap naar de Bibliotheek het Eemhuis was voor deze bezoekers alleen te groot. Daarom zochten Erik van Leijenhorst en Jolanda van Kolfschooten van Indebuurt033 contact met DigiTaalhuis Amersfoort om te kijken of de cursus op locatie georganiseerd kon worden.

Jolanda van Kolfschooten: ‘In de informatiewinkels krijgen we regelmatig vragen die samenhangen met het gebrek aan digitale vaardigheden. Zelf dingen niet online kunnen regelen of niet op een website kunnen kijken voor meer informatie. Wij willen graag mensen helpen zelfredzaam te worden. Met een cursus kunnen ze zelf de computer leren gebruiken en het internet op gaan.’ Erik van Leijenhorst: ‘We kwamen tot de conclusie dat het verstandig zou zijn om de samenwerking te zoeken met het DigiTaalhuis gezien de ervaring en expertise die het DigiTaalhuis heeft met het aanbieden van de Klik & Tik-cursus.’

De stap durven zetten
Tijdens het voorstelrondje bij de start van de cursus blijkt dat sommige deelnemers helemaal geen ervaring met de computer hebben en anderen een beetje. Maar voor alle deelnemers geldt dat ze nu de stap hebben durven zetten om een cursus te gaan volgen. Vaste vrijwilligers staan elke week klaar om te helpen bij alle vragen net als Nathalie Slijngard van DigiTaalhuis Amersfoort die de cursus zal begeleiden.

Zowel Indebuurt033 als DigiTaalhuis Amersfoort zijn enthousiast over de samenwerking. Na afloop van de eerste Klik & Tik computer- en internetcursus voor beginners in de Informatiewinkel zal gekeken worden of er doorgegaan kan worden met het aanbieden van deze cursus op locatie. Intussen blijft de cursus ook elke woensdagochtend gegeven worden in de Bibliotheek het Eemhuis. Hier is nog voldoende ruimte voor nieuwe deelnemers. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek het Eemhuis.