Digitale tips voor thuis

Gepubliceerd op: 17 maart 2020 13:51

De bibliotheken zijn gesloten, activiteiten zijn afgelast en iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Allemaal om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Naar de Bibliotheek komen voor schoolwerk, een boek na een thuiswerkdag, of om anderen te ontmoeten in het taalcafé is nu niet mogelijk. Gelukkig zijn er volop digitale mogelijkheden. We geven alvast een paar tips:

Hulp nodig bij het maken van werkstukken en spreekbeurten?

Zijn de kinderen thuis? Een goed moment om ze alvast te laten werken aan hun spreekbeurt of werkstuk. In onze databanken hebben we ter inspiratie enkele thema's op een rij gezet.

Leen een e-book

Voor e-books hoeft u de deur niet uit. Via de Online Bibliotheek kunnen bibliotheek-leden meer dan 26.000 e-books voor uw pc, mobiel, tablet en e-reader lenen! In de collectie zitten échte klassiekers, maar ook nieuwe e-books.

Probeer eens een Luisterboek (nu met nóg meer titels)

Met de LuisterBieb-app kan u altijd en overal naar boeken luisteren. Momenteel is er de keuze uit meer dan 3.600 luisterboeken. Extra leuk: het assortiment is tijdelijk uitgebreid. Tot en met 6 april kan u naar meer dan 80 extra titels luisteren. Deze extra titels zijn voor iedereen, ook als u geen lid bent van de Bibliotheek.

Luister naar titels als 'De meeste mensen deugen' van Rutger Bregman, 'Zwarte Schuur' van Oek de Jong, maar ook naar kinderboeken van Dikkie Dik.

Begrijpelijke informatie over coronavirus

Nu de Bibliotheek gesloten is, is er ook geen taalcafé.
Een digitale tip voor de bezoekers van het taalcafé en de vrijwilligers die (digitaal) contact met hen hebben: de informatiekaart van Pharos over het coronavirus

De kaart is er ook in andere talen

Ga voor meer informatie naar www.pharos.nl

Maak gratis gebruik van de Voorleeshoek

Het sluiten van de scholen zorgt ervoor dat er heel veel kinderen thuiszitten. Daarom kunt u drie weken gratis gebruikmaken van de Voorleeshoek. Een leuke en educatieve manier om de kinderen thuis te vermaken. Ouders kunnen via onderstaande knop een gratis abonnement aanmaken!

Oefen voor school met Junior Einstein

Met Junior Einstein kunnen kinderen online oefenen voor alle vakken van de basisschool! En zelfs voor de Citotoets. Log in met uw Bibliotheekaccount, dan kunt u onbeperkt oefenen.