Gemeente Leusden - Iedereen doet mee!

Gepubliceerd op: 8 april 2021 11:16

Gemeente Leusden vindt het belangrijk dat iedereen op een gelijkwaardige manier kan meedoen. Dat betekent dat openbare gebouwen goed bereikbaar zijn. En dat iedereen mee kan doen aan sociale activiteiten. Mensen met een beperking kunnen hierbij problemen ervaren. Daarom nodigen we deze inwoners uit om hun ervaringen te delen in een online vragenlijst. De vragenlijst staat de hele maand april online.

Met de ervaringen van inwoners kan de gemeente problemen in kaart brengen en hiervoor oplossingen bedenken. Mogelijk kunnen rolstoelgebruikers niet bij een gebouw naar binnen. Misschien is de bushalte voor slechtzienden lastig te bereiken. Of zijn er inwoners die niet mee kunnen doen aan de activiteiten van hun sport- of hobbyvereniging. Ook moeilijk taalgebruik kan een hindernis zijn. Zulke onderwerpen komen aan bod in de vragenlijst.
Wie vragen we de vragenlijst in te vullen?

  • Inwoners met een lichamelijke of verstandelijke beperking
  • Inwoners die mensen met een beperking begeleiden of namens hen spreken
  • Inwoners met kinderen met een beperking
  • Oudere inwoners die fysieke ongemakken ervaren

De vragenlijst is te vinden op de website van de gemeente: www.leusden.nl/leusdentoegankelijk. Wie hulp nodig heeft bij het invullen, kan bellen naar SMS op (06) 500 60 891. Zij helpen op maandag en dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 12 uur. Wie liever de vragenlijst op papier ontvangt, kan bellen of mailen naar de gemeente via 14 033 of gemeente@leusden.nl.