Gratis voorleespopje voor nieuwe jeugdleden

Gepubliceerd op: 6 januari 2023 14:12

Wist jij al dat kinderen tot en met 17 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Vanaf 24 januari tot en met 4 februari starten De Nationale Voorleesdagen en krijgt elk nieuw jeugdlid van 2 tot 6 jaar oud een voorleespopje cadeau. Deze actie geldt tijdens De Nationale Voorleesdagen en heel de maand februari zo lang de voorraad strekt.

Het voorleespopje

Maximiliaan Modderman is de naam van het voorleespopje. Hij is de hoofdpersoon in het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje. In het boek geeft Maximiliaan een tuinfeestje voor zijn knuffels, maar al gauw wordt het een heel wild feestje. Zijn knuffels en kleren worden vies en dus moeten die in bad, maar wat zouden mama en papa daarvan vinden? Het is geschreven door Joukje Akveld en het is uitgeroepen tot prentenboek van het jaar 2023.

Jeugdabonnement

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek! Dit betekent dat je gratis jeugdboeken, e-books en luisterboeken kan reserveren en lenen. Daarnaast krijg je ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen er een gratis voorleespopje bij. Dus kom snel naar de bibliotheek en meld je aan voor het gratis jeugdlidmaatschap!

meld je hier aan


De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen is een bibliotheekcampagne van CPNB  om mensen te stimuleren voor te lezen en om aandacht te vragen voor het belang van voorlezen voor de ontwikkeling van het kind. In het hele land worden er vanaf 24 januari tot 4 februari activiteiten georganiseerd. Zien wij jou ook tijdens de Nationale Voorleesdagen? Bekijk via de link ons programma.

De Nationale Voorleesdagen