JCI Eemland steunt VoorleesExpress met verkoop van chocoladeletters

Gepubliceerd op: 28 januari 2020 13:27

Op vrijdag 31 januari wordt er een cheques van 6.000 euro uitgereikt aan de VoorleesExpress Eemland. Dit bedrag is opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van sinterklaasgeschenken. Als dank voor de steun organiseert de VoorleesExpress een speciaal voorleesfeestje voor de kinderen van de leden van de netwerkclub JCI Eemland en alle deelnemers van deze goede-doelen actie.

Al 16 jaar verkoopt JCI Eemland chocoladeletters voor een goed doel. Sinds dit jaar is het assortiment uitgebreid met andere sinterklaasgeschenken van lokale ondernemers. Dit om te vernieuwen en het lokale ambacht te verbinden met het (inmiddels groot) bedrijven netwerk. Want veel bedrijven geven rond Sinterklaas een attentie aan hun medewerkers of hun relaties. Dankzij de chocoladeletteractie van JCI Eemland (http://www.chocoletterjci.nl/ ) kunnen bedrijven direct bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo realiseert JCI Eemland, een netwerkclub van maatschappelijk betrokken jonge mensen, nog meer sociaal impact. Dit jaar wordt de gerealiseerde marge van 5.459,- euro tot een mooie rond bedrag van 6.000,- euro door JCI Eemland zelf aangevuld. Als derde jaar op rij komt de volledige marge van deze actie ten goede aan de VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een speciaal getrainde vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal- en leesplezier.

Hoewel de resultaten van de voorleeshulp onmiskenbaar zijn, is VoorleesExpress nog geen onderdeel van het officiƫle onderwijssysteem en zijn zij volledig afhankelijk van de subsidies en donaties. Daarnaast is er uitdaging om genoeg vrijwilligers, voorlezers te vinden en het behaalde resultaat met de 20-voorlees-weken te behouden. In de regio Eemland wordt het project uitgevoerd door Bibliotheek Eemland onder leiding van Jessica Jager.
Mede dankzij steun van JCI Eemland breidt Voorlees Express Eemland jaarlijks het aantal locaties uit. In 2020 wordt locatie Woudenberg toegevoegd. De opbrengst wordt gebruikt om 20 gezinnen van de wachtlijst af te halen. Ook wordt er een speciaal vervolgtraject bekostigd om de bereikte effecten op de taalontwikkeling te behouden. JCI Eemland heeft persoonlijk contact met Jager en heeft gezien hoe belangrijk deze begeleiding is voor de kinderen en hoe hard de gezinnen het nodig hebben. Dit vergroot de kansen van de kinderen in het onderwijs.
In 2020 zal JCI Eemland deze actie verder vernieuwen om positieve verandering in de maatschappij door te zetten!

 

Oproep: Ben jij tussen de 25 en 40 jaar en vind je het leuk vinden om je sociale netwerk in de regio Eemland te vergroten? Heb je zin om leuke en inspirerende activiteiten op te zetten voor persoonlijke ontwikkeling? En wil je iets betekenisvol voor de regio doen? Kom kennismaken met JCI Eemland.