Literaire talkshow Tussen de Regels samen met Adriaan van Dis en Lieke Marsman

Gepubliceerd op: 29 oktober 2021 15:06

Nederland Leest komt er weer aan! In de literaire talkshow Tussen de Regels gaat programmamaker Teddy Tops van Bibliotheek Utrecht op zaterdag 6 november om 20.00 uur in gesprek met de twee schrijvers Adriaan van Dis en Lieke Marsman. Bezoekers van de Bibliotheek Eemland kunnen voor €5,- meekijken met de livestream.

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver. Hij schreef romans als Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. In 2015 won zijn roman Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre.
Lieke Marsman (1990) schrijft al meer dan vijftien jaar poëzie. In 2010 debuteerde ze met Wat ik mezelf graag voorhoud en dat boek is bekroond met drie debuutprijzen: de C. Buddingh’-prijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogt prijs en de Liegend Konijn debuutprijs.

Van Dis en Marsman worden tijdens Tussen de Regels geïnterviewd. Adriaan van Dis, in het kader van Nederland Leest, over het boek De wandelaar en Lieke Marsman over In Mijn Mand, de bundel van onze Dichter des Vaderlands die begin november verschijnt. Beide boeken gaan over leven veranderende of levensbeëindigende situatie: een moment van reflectie, een tijd van bezinning. Twee totaal uiteenlopende verhalen, die elkaar toch weten te raken. Geïnteresseerden kunnen via de website van Bibliotheek Eemland een toegang tot de livestream kopen.

Nederland Leest

Nederland Leest is een jaarlijks terugkerende campagne waarin heel Nederland hetzelfde boek leest dat gratis is op te halen in de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. De Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee! Nederland leest heeft als doel veel gesprekken op gang te brengen en de lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.