Meld je aan voor onze inspiratiebijeenkomst ‘Beeld en taal: interdisciplinair werken’ op 2 oktober!

Gepubliceerd op: 30 augustus 2023 08:53

Hoe kun je op creatieve wijze werken aan taalbevordering in jouw lessen? De Bibliotheek Eemland, NEOS Cultuuronderwijs, Kunst Centraal en Filmhub Midden slaan de handen ineen om leraren uit het voortgezet onderwijs te inspireren bij het inzetten van cultuureducatie voor taal- en leesbevordering.

De netwerkbijeenkomst op maandag 2 oktober staat in het teken van Beeld en Taal: hoe kun je met creatieve film- of beeldlessen jouw leerlingen aan de slag laten gaan met taal en verhalen? We trappen af met een inspirerende keynote van Caroline Wisse over interdisciplinair werken. Je kunt deze middag kiezen uit diverse workshops waarin je inspiratie krijgt voor jouw lessen. Ga aan de slag met het verfilmen van een scène uit een boek, ontdek de wondere wereld van graphic novels samen met expert Willard Mans of duik in het verbeelden van een gedicht met Nienke Jorissen. Met de lesideeën die je krijgt, daag je jouw leerlingen uit én werk je op creatieve wijze aan leesbevordering en leesplezier.

De bijeenkomst is interessant voor iedereen die voor de klas staat met een creatief- of een taalvak, maar ook als leraar geschiedenis, maatschappijleer of een ander vakgebied ben je van harte welkom!

Het wordt een leerzame en gezellige middag waar je met vakgenoten praktische en toepasbare vaardigheden ontwikkelt. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om kennis en inspiratie te delen met je collega-docenten. We sluiten de middag af met een borrel.

Locatie: Het Eemhuis, Eemplein 71 (Keizaal)

Datum: maandag 2 oktober

Tijd: 15.00 - 17.30 uur

Toegang: gratis

Aanmelden