Nieuwe digitale bronnen beschikbaar

Gepubliceerd op: 11 juni 2020 17:13

Via de Bibliotheek Eemland krijgen leden 6 maanden lang toegang tot een aantal nieuwe verdiepende bronnen. Het gaat om bronnen die toegang geven tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

EBSCO

EBSCO geeft toegang tot een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.

Springer / BSL

Deze databank bevat Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

WorldCat

Leen via WorldCat wetenschappelijke boeken bij alle Bibliotheken in Nederland.

Gale

In Gale vind je krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

ProQuest

Doorzoek vooral Engelstalige databanken met periodieken en kranten, poëzie en literatuur (klassiekers als Yeats en Goethe), maar ook tijdschriftarchieven zoals dat van Harper’s Bazaar.