Het online Lees Thuis Café gaat door tot 20 mei

Gepubliceerd op: 28 april 2020 13:07

Het online Lees Thuis Café van de Bibliotheek Eemland gaat langer door, namelijk tot 20 mei. Met dit online koffie-uurtje wil de Bibliotheek Eemland de mensen die niet naar buiten kunnen, toch online bij elkaar brengen. Het café vindt iedere doordeweekse dag plaats, met uitzondering van 5 mei.

Tussen 10.00 en 10.30 uur zorgt de Bibliotheek Eemland dat er iemand aanwezig is op de online omgeving om gezellig met elkaar te kletsen. Tijdens een korte voorleessessie leest één van onze medewerkers of een Eemlandse Schrijver voor. Daarna is er ruimte om in gesprek te gaan en om het voorgelezen verhaal te bespreken.

Het idee voor deze dagelijkse online koffiepauze is afkomstig van Siti Ditters van de espressobar De Draak in het Eemhuis. “We hebben veel vaste gasten en om toch met ze in contact te kunnen blijven, willen we in het kader van verbinden & ontmoeten online dagelijks een koffieuurtje houden.” Karin Horst, specialist cultuur en mediavaardigheid, voegt daaraan toe “En omdat er zoveel mooie boeken online te lezen of te beluisteren zijn en natuurlijk ook nog te koop zijn, leek het mij een goed idee om daarvoor collega’s en schrijvers te vragen een stukje uit voor te lezen.”

Ilja leest voor

Ilja Gort las op donderdag 7 mei vanuit Frankrijk voor uit zijn nieuwste boek 'Godendrank'