Onno Blom, biograaf van Jan Wolkers, in de Bibliotheek Baarn

Gepubliceerd op: 27 oktober 2019 12:23

Tijdens de landelijke campagne Nederland Leest in november, staan Bibliotheken door het hele land in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Daarom komt Onno Blom, bekend als de schrijver van dé Wolkers biografie, op donderdag 14 november naar de Bibliotheek Baarn voor een lezing. Blom is tevens de samensteller van het Nederland Leest-boek Winterbloei.

De Jan Wolkers-biografie was voor Onno Blom ‘de opdracht van zijn leven’, zo bekende hij eerder in een vraaggesprek met de Volkskrant. Tien jaar werkte Blom aan zijn biografie, Het litteken van de dood, waarin de biograaf een man tot leven wekt die ver afstaat van het beeld van Wolkers in de laatste jaren van zijn leven. Blom won er de Nederlandse biografieprijs 2018 mee.

Winterbloei – Jan Wolkers

Jan Wolkers was naast schrijver tevens een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel Winterbloei. De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid.

De lezing van Onno Blom is op donderdag 14 november in de Bibliotheek Baarn. Een ticket is te koop bij de Bibliotheek Eemland en kost € 12,50. Bibliotheekleden krijgen een korting van € 2,50.

De fotograaf is Stephan Vanfleteren.