Pilot pasloos lenen in de Bibliotheek het Eemhuis

Gepubliceerd op: 25 februari 2022 13:52

In de Bibliotheek het Eemhuis is een pilot gestart die het mogelijk maakt om materialen te lenen zonder dat er een bibliotheekpas aan te pas komt. De belangrijkste reden voor deze pilot is de gebruiksvriendelijkheid voor de klant. De pilot zal ongeveer 5 weken duren. Daarna volgt een evaluatie om te bepalen of pasloos lenen over alle vestigingen kan worden uitgerold.

In het Eemhuis is vanwege de pilot een tijdelijke kiosk toegevoegd aan de bestaande uitleenstations. Om pasloos te lenen vragen we klanten de qr code op het scherm te scannen met hun telefoon. Klanten die dit voor de eerste keer doen, moeten eenmalig hun pasnummer en wachtwoord invullen. Daarna knnen ze materialen lenen door ze een voor een op de plaat te leggen. Bij een volgende keer scannen wordt de klant automatisch ingelogd.