Top 5 boekentips met het thema duurzaamheid

Gepubliceerd op: 14 november 2019 16:03

November is Nederland Leest-maand en dit jaar is het thema duurzaamheid. Daarom vroegen we onze specialist collectie om een top 5 boekentips met dit thema.

1. De Bosatlas van de duurzaamheid

Welke effecten heeft de invloed van de mens op de aarde, zoals bij klimaatverandering en het opraken van grondstoffen? En hoe kunnen we onze voetafdruk verkleinen? Atlas met kaarten en infographics over duurzaamheid en duurzame ontwikkeling in Nederland.

2. Het transitie handboek: van olie-afhankelijkheid naar lokale veerkracht - Rob Hopkins

Pleidooi om het wonen, werken en leven in lokale gemeenschappen minder afhankelijk te laten zijn van olie, gevolgd door praktische aanwijzingen om dat te realiseren.

3. Ecomodernisme: het nieuwe denken over groen en groei

Bundel met bijdragen van onderzoekers en (wetenschaps)journalisten voor een nieuw milieudebat over duurzaamheid en ontwikkeling.

4. Ecologica: waarom verkleining van de menselijke impact op de biosfeer moeilijk maar onvermijdelijk is - Hans Meek

Vanuit biologisch-ecologische invalshoek beschreven wisselwerking tussen mensen en hun ecosysteem, waarbij de aantasting van het ecosysteem centraal staat.

5. Blijven eten: recepten voor een gezonde wereld - Lars Charas

Informatie voor iedereen die zich bezighoudt met voedsel, van productie tot bereiding. Van de ecologische voetafdruk van gewassen en landen tot recepten voor een duurzaam dieet.


Reserveer een van de boeken

Meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens op onze speciale Nederland Leest-themapagina met daarop al onze activiteiten en nog meer boekentips.