Top 5 Kerst kookboeken

Gepubliceerd op: 27 november 2019 16:03

Geen inspiratie voor wat je met Kerst op tafel moet zetten? Met deze kookboekentips van de Culinaire Collectie maak je een heerlijk 5-gangen-menu.

Voorgerecht

Amuses in glaasjes
Arkel, Francis van

Dit boek bevat 35 recepten van amuses die allemaal zodanig zijn bereid, dat ze prima in een glaasje passen. Naast amuses die voor het diner geserveerd kunnen worden, waarbij er keuze is tussen soepjes, vegetarische amuses en amuses met vlees of vis, presenteert Francis van Arkel ook 7 amuses die geserveerd kunnen worden voor het zoete dessert.

Soep

Bouillon
Ledeuil, William

William Ledeuil, chef-kok en eigenaar van restaurants Ze Kitchen Galerie (één Michelinster) en KGB in Parijs, heeft dit kookboek samengesteld met basisbouillons en ruim zestig internationale recepten ermee.

Groenten

De groentekok: de evenwichtige keuken : eenvoudige recepten met groenten & fruit in de hoofdrol
Fol, Frank

Inspirerend kookboek met voorin een profiel van de auteur/kok gevolgd door een uitgebreide beschrijving van 44 kooktechnieken voor groenten: van roerbakken en koken tot paneren, fermenteren en konfijten, gevolgd door vijftig culinaire recepten. Het zijn geen vegetarische gerechten, maar groenten zijn steeds in de hoofdrol.

Wild

Wild: 130 inspirerende recepten voor wild en gevogelte
Rüssel, Harald

Dit mooie wildkookboek biedt veel informatie over de jacht, de verschillende soorten wild en vederwild, het versnijden, gebruik van het hele beest (!), de basistechnieken bij de bereiding en basisrecepten. Hierna recepten voor wild zwijn, hert, ree, haas en diverse soorten vederwild, gevolgd door veel diverse recepten voor bijgerechten.

Desserts

Desserts met allure: heerlijke composities op een bordje
Guelpa, Émilie

Na een maaltijd genieten we graag van een lekker nagerecht. In klassieke restaurants was dat van oudsher vaak een verrukkelijke taart of een prachtige pudding waar iedereen zijn vingers bij aflikte. Tegenwoordig zie je in plaats van deze klassiekers steeds vaker desserts op een bord, waarbij de opmaak zorgvuldig is uitgedacht. De onderdelen van het originele dessert worden hierbij als losse componenten op het bord geschikt. Het resultaat is vaak minder zoet, lichter verteerbaar en sneller klaar!

Reserveer een van de boeken