Top 5 Sinterklaasboeken volgens Voorleesconsulent Jessica

Gepubliceerd op: 15 november 2022 14:31

Sinterklaas is weer in het land. En daarom hebben wij alle sinterklaasboeken weer van zolder gehaald, maar welke moet je nou kiezen? Daar geeft Jessica Möhle nu antwoord op. Ze heeft een prachtige top 5 samengesteld. Die je hieronder kan vinden. Veel leesplezier!

1. Ik help… de Sint – Jonas Boets

Een pakjespiet laat zien hoe alle pakjes bij de juiste kinderen terechtkomen. Help je mee om de zak met brieven leeg te schudden en de gevallen cadeautjes op te vangen?

Vanaf ca. 3 jaar.

Link naar het boek: Ik help... de Sint - Jonas Boets

2. Het huis van Sinterklaas - Naomi Tieman

Als Sint en zijn pieten naar Nederland vertrekken, passen de kleine pietjes op het huis. Maar ze maken er een grote rommel van, en vallen dan ’s avonds uitgeput in slaap. Wat zal Sint ervan zeggen als hij terugkomt?

Vanaf ca. 4 jaar.

Link naar het boek: Het huis van Sinterklaas - Naomi Tieman

3. Sinterklaasliedjes – Mark Janssen

Het Sinterklaasverhaal wordt via bekende liedteksten, van 'Wie komt er alle jaren' tot 'O, kom er eens kijken', verteld maar dan zonder de traditionele Zwarte Piet.

Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Link naar het boek: Sinterklaasliedjes – Mark Janssen

4. De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar – Annie M.G. Schmidt

Sint en Piet belanden in een storm en spoelen aan in een Frans kustplaatsje. Daar herkent niemand ze maar gelukkig is de vrouw van de visboer heel behulpzaam. Met droge kleren worden Sint en Piet afgezet in Amsterdam. Maar zonder staf en mijter gelooft ook daar niemand wie ze zijn…

Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Link naar het boek: De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar – Annie M.G. Schmidt

5. Dikkie Dik wacht op Sinterklaas – Jet Boeke

Het is pakjesavond en Dikkie Dik is heel benieuwd of hij van Sinterklaas een cadeautje zal krijgen. Hij wil wakker blijven tot de Sint komt. Steeds hoort hij iets. Zal dat eindelijk Sint zijn? Vierkant prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en grote flappen.

Vanaf ca. 2 jaar

Link naar het boek: Dikkie Dik wacht op Sinterklaas – Jet Boeke


Onze Sinterklaas pagina

Als Bibliotheek Eemland hebben we een Sinterklaas website pagina gemaakt. Hier vind je verschillende activiteiten met het thema Sinterklaas. Zo kan je meedoen aan voorleesfeestjes. Ook hebben we nog veel meer Sinterklaas boekentips op onze site staan. Zeker de moeite waard om even te kijken.

Veel leesplezier!