Veiling van de collectie Kunstuitleen Amersfoort

Gepubliceerd op: 4 november 2019 17:05

500 kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Amersfoort worden de komende maanden geveild bij Kunstveiling.nl. De Kunstuitleen van de Bibliotheek Eemland sluit eind 2019.

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat Kunstuitleen Amersfoort haar deuren eind december 2019 sluit. In aanloop daar naartoe zijn de abonnementen van de leden beëindigd, de kunstwerken in bruikleen teruggegaan naar de kunstenaars en is zorgvuldig een passende bestemming gezocht voor de eigen kunstcollectie. Besloten is een kleine collectie van 50 werken te behouden voor gebruik op de kantoren in de hoofdvestiging. De overige 500 werken worden online geveild door Kunstveiling.nl.

Inmiddels is de veiling gestart en kunnen geïnteresseerden kunstwerken die zij ooit leenden, terugvinden op de site van deze organisatie. Naar verwachting zullen de werken in tranches de komende maanden aangeboden worden. Heeft u interesse, dan loont het de moeite deze website in de gaten te houden en mee te bieden.

Over kunstveiling.nl

U treft op Kunstveiling.nl items aan die door een eigen veilingmeester zijn ingebracht in opdracht van bedrijven, verzamelaars, particulieren en kunstuitleencentra die hun collectie (deels) afstoten. Deze werken worden door hun ingebracht en gegarandeerd van authenticiteit en conditie. Zij houden van goede en betaalbare kunst voor iedereen. Bij Kunstveiling ontmoeten liefhebbers van kunst en design elkaar op het grootste online kunstplatform van Nederland.