Verhalenpodium Waar Gebeurd zoekt vertellers bij het thema ‘over de grens’

Gepubliceerd op: 29 oktober 2021 15:27

'Waar Gebeurd’ is een verhalenpodium waar mensen écht gebeurde verhalen vertellen die ze zelf hebben meegemaakt. Voor de komende edities in Baarn en Amersfoort is de Bibliotheek Eemland op zoek naar vertellers. Deze editie is gekoppeld aan de bibliotheekcampagne Nederland Leest en heeft als thema ‘Over de grens’.

‘Verhalenpodium Waar Gebeurd’ is op zaterdag 27 november 12.00 uur in de Bibliotheek Baarn en op zondag 28 november 17.00 uur in het Eemhuis - KAdECafé. Het thema ‘Over de grens’ kan breed worden uitgelegd. Zo kun je denken aan fysieke reizen, veraf of dichtbij, of iets onverwachts tijdens een wandeling met de hond. Ook zou het kunnen gaan over ‘over je eigen grens gaan’.

Voor de vertellers op het podium gelden de volgende regels

• het gaat om een verhaal wat ze zelf hebben meegemaakt
• het vertellen gaat uit het hoofd (geen spiekbriefjes toegestaan)
• een verhaal mag maximaal zeven minuten duren

Podiumangst is niet nodig. Elke verteller of vertelster wordt begeleidt door een vertelcoach. Daarnaast is er de mogelijkheid om mee te doen aan de ‘Workshop Verhalen vertellen’ op zaterdag 13 november in de Bibliotheek Baarn of op dinsdag 16 november in de Bibliotheek het Eemhuis.

Geinteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen.
Voor het verhalenpodium in Amersfoort naar Karin Horst: k.horst@Bibliotheekeemland.nl.
Voor het verhalenpodium in Baarn naar Marie-Ellen Jacobs: me.jacobs@Bibliotheekeemland.nl.

Over Nederland Leest

Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Meer informatie en activiteiten vind je op onze website www.bibliotheekeemland.nl/nederlandleest2021 of via de website van Nederland Leest.