Walk&Talk over online sollicitatiegesprekken

Gepubliceerd op: 12 maart 2021 16:54

Wie op zoek is naar (ander) werk kan soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op vrijdag 26 maart is er de eerste sessie. Tijdens een online workshop horen deelnemers meer over de do’s en dont’s in online sollicitatiegesprekken.

Met de maandelijkse netwerkbijeenkomsten van Walk&Talk biedt de Bibliotheek Eemland werkzoekenden de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijgen deelnemers tips van een deskundige: elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren.

Het programma van Walk&Talk wordt afgetrapt met een online bijeenkomst. Ferdinand Vroon, eigenaar/directeur van Foqus Advies, vertelt op 26 maart over de do’s en dont’s in online sollicitatiegesprekken. Foqus Advies helpt maatschappelijke organisaties (zorg, overheid, onderwijs) om recruitment op te zetten en verder te ontwikkelen. De organisatie heeft veel ervaring met het aannemen van mensen en het voeren van gesprekken. Vanuit die expertise denken ze graag mee in de vorm van een (online) inleiding bij Walk&Talk over de do’s en don’ts van online solliciteren.

Na de eerste online bijeenkomst vinden er in de regio op regelmatige basis netwerkbijeenkomsten in de bibliotheken Het Eemhuis, Baarn, Leusden en Woudenberg plaats. We hopen, afhankelijk van de coronamaatregelen, te kunnen starten in april met live bijeenkomsten