Wat betekent de (tijdelijke) sluiting voor leden?

Gepubliceerd op: 12 maart 2020 16:13

Alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland gesloten. Wat betekent de sluiting voor leden?

De directie van de Bibliotheek Eemland heeft, in verband met het coronavirus, besloten om de bibliotheken in haar werkgebied vanaf 13 maart 17.00 uur voor het publiek te sluiten. Zowel vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid om verspreiding tegen te gaan, preventie voor de medewerkers en de lijn die de bibliotheken landelijk ontwikkelen zijn wij tot dit besluit gekomen.

De sluiting geldt in ieder geval tot 6 april en voor alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland. Met dit besluit trachten wij bij te dragen aan het zoveel als mogelijk beperken van verdere verspreiding van het coronavirus.

Wat betekent dit voor leden?

• Materialen kunnen niet ingeleverd worden via de inleverbrievenbussen. Deze kunt u tijdelijk even thuis houden.
  • In de periode tot en met 6 april worden geen boetes in rekening gebracht.
  • Het is niet mogelijk om gereserveerde boeken op te halen. De gereserveerde boeken kunt u ophalen zodra de Bibliotheek weer open is.
  • U kunt tijdelijk geen boeken reserveren en ook geen IBL-aanvragen doen.
  • De online bibliotheek blijft gewoon open. Hier kunt u e-books en luisterboeken lenen.

Activiteiten

De Bibliotheek Eemland heeft vanwege de maatregelen van de overheid besloten om alle georganiseerde en te organiseren activiteiten (klein en groot) binnen onze bibliotheekvestigingen in ieder geval tot 1 juni geen doorgang te laten vinden.

Diegene die een kaartje hebben gekocht voor een activiteit, ontvangen binnenkort bericht van ons.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben, kunt u per mail contact opnemen met ons Klant Contact Center.