Wat betekent de (tijdelijke) sluiting tot 20 mei voor leden?

Gepubliceerd op: 24 april 2020 11:45

Alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland gesloten. Wat betekent de sluiting voor leden?

De directie van de Bibliotheek Eemland heeft, in verband met het coronavirus, besloten om de bibliotheken in haar werkgebied vanaf 13 maart 17.00 uur voor het publiek te sluiten. Zowel vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid om verspreiding tegen te gaan, preventie voor de medewerkers en de lijn die de bibliotheken landelijk ontwikkelen zijn wij tot dit besluit gekomen. 

De sluiting geldt in ieder geval tot 13 mei en voor alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland. Met dit besluit trachten wij bij te dragen aan het zoveel als mogelijk beperken van verdere verspreiding van het coronavirus.  

Wat betekent dit voor leden?

  • Materialen kunnen niet ingeleverd worden via de inleverbrievenbussen. Deze kunt u tijdelijk even thuis houden.
  • In de periode tot 13 mei worden geen boetes in rekening gebracht. Alle materialen worden verlengd tot 15 juni 2020. 
  • Het is niet mogelijk om gereserveerde boeken op te halen. De gereserveerde boeken kunt u ophalen zodra de Bibliotheek weer open is.
  • U kunt tijdelijk geen boeken reserveren en ook geen IBL-aanvragen doen.
  • De online bibliotheek blijft gewoon open. Hier kunt u e-books en luisterboeken lenen.

Activiteiten

De Bibliotheek Eemland heeft vanwege de maatregelen van de overheid besloten om alle georganiseerde en te organiseren activiteiten (klein en groot) binnen onze bibliotheekvestigingen in ieder geval tot 1 juni geen doorgang te laten vinden.

Diegene die een kaartje hebben gekocht voor een activiteit, ontvangen binnenkort bericht van ons.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn de Bibliotheken gesloten?

De directie van de Bibliotheek Eemland heeft, in verband met het coronavirus, besloten om de bibliotheken in haar werkgebied tot in ieder geval 13 mei te sluiten. Zowel vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid om verspreiding tegen te gaan, preventie voor de medewerkers en de lijn die de bibliotheken landelijk ontwikkelen zijn wij tot dit besluit gekomen. Wij volgen hiermee de adviezen op van het kabinet.

Waar kan ik nu terecht voor het terugbrengen van materialen?

Heeft u boeken of andere materialen van de Bibliotheek Eemland in huis? De uitleentermijn van reeds geleende materialen wordt verlengd. U hoeft de materialen die u thuis heeft dus niet terug te brengen zolang de vestigingen gesloten zijn. Alle materialen worden verlengd tot 15 juni 2020. 

Kan ik mijn boeken terugbrengen via de brievenbus van de bibliotheek?

Nee, de boekenbrievenbussen van de vestigingen zijn gesloten. U kunt uw boeken het beste thuis bewaren. De uitleentermijn is automatisch tot 15 juni 2020. 

Ik had een boek gereserveerd voordat de Bibliotheek Eemland sloot. Kan ik dit boek later nog ophalen?

Zodra uw vestiging weer open is, kunt u uw gereserveerde boek(en) ophalen.

Ik wil graag blijven lezen, waar kan ik terecht?

U kunt gebruikmaken van de Online Bibliotheek. Hier vindt u meer dan 26.000 e-books voor uw pc, mobiel, tablet of e-reader en 3.600 luisterboeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Op onze website hebben we daarnaast ook een aantal digitale tips voor mensen die thuis willen of moeten blijven onder elkaar gezet. ook vindt u hier tips voor kinderen
 

Ik ben het wachtwoord vergeten dat bij mijn bibliotheekpas hoort. Hoe kom ik aan een nieuw wachtwoord?

Bent u het wachtwoord vergeten dat hoort bij uw bibliotheekpas van de Bibliotheek Eemland, waarmee u inlogt bij 'Mijn Menu'? U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen in ‘Mijn Menu’. Komt u er niet uit? Stuur een mail naar ons Klant Contact Centrum INCLUSIEF pasnummer, (beginnend met het cijfer 2). Het wachtwoord wordt ook gebruikt voor de E-books en Luisterbieb.

Ik ben nog geen lid van een Bibliotheek. Kan ik me online inschrijven, zodat ik e-books of luisterboeken kan lenen?

Dat kan zeker! U vindt hier meer informatie over onze abonnementen. Na uw online inschrijving ontvangt u een e-mail met daarin uw pasnummer en uitleg over hoe u een wachtwoord aanmaakt om in te loggen bij Mijn Menu (om boeken te reserveren en verlengen) en bij de online Bibliotheek (om e-books en luisterboeken te lenen).
Uw bibliotheekpas kunt u later, als de Bibliotheken weer open zijn, ophalen bij een vestiging van uw keuze. Boeken reserveren is helaas momenteel niet mogelijk.
 

Nu door het coronavirus de Bibliotheek Eemland tijdelijk gesloten is wat gebeurt er met de contributie?

Deze blijft op dit moment automatisch doorlopen. Het zijn ongewone tijden. Voor u, voor ons, voor iedereen in Nederland die door de maatregelen en het coronavirus is geraakt. Laten we samen naar oplossingen zoeken. Wij hopen op uw support van de Bibliotheek Eemland.


Heeft u toch bezwaar tegen dat de contributie doorloopt of komt u financieel daardoor in de knel? Laat het ons weten. Mail uw naam, telefoonnummer en pasnummer door naar ons Klant Contact Centrum.


De Bibliotheek is en blijft ook in deze crisistijden de plek voor ontdekken, ontwikkelen, ontspannen en ontmoeten. Nu vooral digitaal en via online omgevingen. Zo kunt u met de ThuisBieb 100 gratis e-books lenen of kunt u als lid gebruikmaken van de Online Bibliotheek voor nóg meer e-books en luisterboeken. Daarnaast biedt de Bibliotheek Eemland gratis online activiteiten aan. Kijk hiervoor in onze agenda
 

Kan de VakantieBieb niet tijdelijk open gaan?

De ThuisBieb staat online. Dit is een alternatief voor de VakantieBieb. De ThuisBieb is een app met e-books voor jong en oud. Zo kan iedereen blijven lezen.

Gaan activiteiten in de Bibliotheken door?

Alle activiteiten en spreekuren van de Bibliotheek Eemland gaan tot 1 juni niet door. Of de geannuleerde activiteiten op een ander moment alsnog doorgang vinden, zijn we nu aan het bekijken. Hier ontvangen de mensen die kaarten hebben gekocht persoonlijk bericht over.

Vragen

Mocht u nog andere vragen hebben, kunt u per mail contact opnemen met ons Klant Contact Centrum. 


Wilt u niets missen? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.