De bibliotheken mogen weer open!

Gepubliceerd op: 17 mei 2021 16:00

De bibliotheken mogen weer open! Dat betekent dat iedereen vanaf 20 mei weer welkom is om materialen uit te zoeken en te lenen, een krantje of tijdschrift te lezen aan de leestafel en te komen werken of studeren. Mits er in de vestiging natuurlijk voldoende afstand gehouden kan worden.

Wat betekent dit verder voor onze leden?

• Bekijk hier de actuele openingstijden.
  • Vanaf 20 mei kan er weer worden gewerkt/gestudeerd in de bibliotheek. Hiervoor moet wel worden gereserveerd
  • Het is mogelijk om te printen, scannen of kopiëren in de vestigingen.
  • Materialen worden voor drie weken uitgeleend (verleng zelf de materialen als je ze langer wil lenen).
  • De online bibliotheek is ook open voor het lenen van e-books en luisterboeken.
  • Heb je een openstaande boete? Betalen kan ook via iDEAL in Mijn menu. Zo zorgen we voor zo min mogelijk mensen tegelijkertijd in de vestigingen.

Spelregels

• Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
  • Wij vragen iedereen zich bij binnenkomst te registreren.
  • Kom bij voorkeur alleen. Jonge kinderen moeten worden begeleid door een volwassene.
  • Het gebruik van een winkelmandje is verplicht. Zijn deze op, dan moet je even wachten.
  • Kom niet naar de bibliotheek als je verkoudheidsklachten of verhoging hebt of als iemand uit je huis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • De toiletten in de vestigingen kunnen gebruikt worden.
  • Schud geen handen.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel goed op.
  • Veel plezier!

Activiteiten

Vanwege de maatregelen van de overheid zijn alle georganiseerde en te organiseren activiteiten (klein en groot) binnen onze bibliotheekvestigingen in ieder geval tot en met 31 mei geannuleerd.